Ne zaman konak olacak?

1. derece sit alanı olarak tescil edilen tarihi konak şimdilerde depo işlevi görüyor.

Ne zaman konak olacak?
Bayburt Postası - Bayburt’ta koruma altına alınan ve mimari üslubuyla taş konağa örnek gösterilen eski Tekel binası şimdilerde depo olarak kullanılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 24 yıl önce koruma altına alınan 45 tarihi yerden biri olan eski konağa ilgisizlik sürüyor. Yasa gereği el sürülemeyen ve gün geçtikçe harabeye dönüşen tarihi mekân kamulaştırma yapılamadığı için ilgili bakanlık tarafından restore edilemiyor, bakanlıkça verilen hibelerse mülk sahibi tarafından yetersiz bulunuyor.

Şevket Dündar evi olarak tescil edilen tarihi konak “Tarih ve Kültür Şehri Bayburt” söylemine yakışmadığı gibi bir tarih ve kültür sorunu olarak sık sık gündeme geliyor.

İlgili haber :




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA69 10 yıl önce

Sahipsiz bir memleketiz herşey erzurumdan dönerse biz cok tarihi eseri kaybederiz.

Avatar
Rabia Demirci 10 yıl önce

nihayet o binanın çilesini dillendiren birilerini görmek umut veric

Avatar
Unal Ata @Rabia Demirci 10 yıl önce

keşke benzer binaları Amasya'da ki konaklar gibi çoruh nehrinin karşısına benze Osmanlı tarzı evler yapılsa belediye yetkililerine keşke sesımızı duyura bilsek bu çarpık kentleşme daha fazla bakir olan güzel vatanımıza zarar vermeden konuyla ilgilenilse

Avatar
Rabia Demirci @Unal Ata 10 yıl önce

çoruhun yanlarına hiç olmayacak çok katlı ucube binalar yapılıyor yetmedi kanalizasyonları çoruha veriliyor yetkililerin sizi duyacağını sanmam

Avatar
Halim Çilingir 10 yıl önce

Bir kaç yıl önce bu binayı komple gezip görme fırsatım olmuştu. Hakikaten şahane bir eser. Yanılmıyorsam 21 adet odası var ve ne yazık ki zamanında tekel binası olarak kullanılmış.Bayburt'un öz kültürünü bu denli yansıtan bir yapının yeniden ayağa kalkmasını elbete çok isteriz.Bu güzelim binanın haberini görmek beni çok sevindirdi. Bayburt Postası'na sorumluluk ve samimiyetle yaptığı haberlerden ötürü bir Bayburt evladı olarak teşekkür ederim.