Memiş: “İkametgâh kampanyamız sonuç verdi“

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’in yılın çoğu zamanını Bayburt merkez, ilçe, belde ve köylerinde geçiren Bayburtlulara yönelik ikametgâhlarını Bayburt’a almaları yönünde yapmış olduğu çalışmalar sonuç verdi.

Memiş: “İkametgâh kampanyamız sonuç verdi“
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’in yılın çoğu zamanını Bayburt merkez, ilçe, belde ve köylerinde geçiren Bayburtlulara yönelik ikametgâhlarını Bayburt’a almaları yönünde yapmış olduğu çalışmalar sonuç verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Nüfus Sayımı Sonuçları'nı açıkladı. Bir önceki yıla göre 4 bin 987 artış gösteren Bayburt’un nüfusu 80 bin 607’ye yükseldi. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, bu artışla beraber Bayburt’u 2. milletvekili heyecanı da sardı.

Belediye Başkanı Mete Memiş, ikametgahını Bayburt’a alan Bayburtlular ile Bayburt’ta eğitim gören üniversite öğrencilerine ve bu konuda emek sarf eden ilgili kişilere teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yılın çoğu zamanını Bayburt merkez, ilçe, belde ve köylerinde geçiren hemşehrilerimize yönelik başlatmış olduğumuz “İkametgahımı Bayburt’a Alıyorum” çalışmasına büyük önem veren başta milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’e, valimiz Sayın Yusuf Odabaş’a, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara, il dışında faaliyet gösteren Bayburt dernek başkanları ve yöneticilerine, bizimle birlikte emek sarf eden Bayburtlu hemşehrilerimize, sorumluluklarını yerine getirerek ikametgahını Bayburt’a alan vatandaşlarımıza ve üniversite öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”
 
Memiş'ten teşekkür mesajı
 
Öte yandan Belediye Başkanı Mete Memiş, kayınvalidesi Nezaket Arslan’ın vefatı nedeniyle taziyede bulunanlara teşekkür etti.
 
Başkan Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“26 Ocak Pazartesi günü ebediyete intikal eden kayınvalidem Nezaket Arslan’ın vefatı nedeniyle bizleri yalnız bırakmayarak acımızı paylaşan, taziyemize iştirak eden, telefonla taziyelerini bildiren, mesaj gönderen ve evimize kadar gelerek acımıza ortak olan tüm dost, akrabalarımıza ve hemşerilerimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı ailemiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

12 ay burada kalmamış sadece 3-5 aylık yerleşim. Yarın Resmi bir evrak gelir de süresinde alamaz ise cezalı duruma düşer yani cüzdana dokunursa iş o zaman gerisin gerisi götürürse ikameti gene azalma olur. .Kandırmaca işler.

Avatar
Beyrek 9 yıl önce

Ben bu nüfus artışına farklı bir yönden yaklaşmak istiyorum. Eğer gerçekten Bayburt umuzun nüfusu mevcut şartlar içerisinde 80.000' in üzerine bu çalışmalar yapılarak çıkarılmışsa sonuna kadar helal olsun. Yok biz gittik insanlarla görüştük, yılın belirli aylarında ikamet eden hemşehrilerimizin nüfus kayıtlarını bayburta aldık diyorlarsa eğer ;bu düpedüz kandırmacadır. Hem devleti hemde Bayburt halkını kandırmaktır. Sonucunda Byaburt umuzun iki tane milletvekili olması avantaj gibi durmaktadır elbet amma velakin bunuda bir aldatmaca, masa başı oyunu olarak alınıyorsa alınmasın daha iyi bence. Çünkü başkasının hakkını yiyerek elde ettiğimiz haklar bize uzun vadede zarar olarak gelecektir. İlahi adalet denen bir şey var sonuçta. Gelelim diğer tarafa. İki milletvekili ile tek milletveki arasında Bayburt ta ikamet eden bir Bayburt lu olarak ben bir fark görmedim. Fark yapan sayılar değil, Çalışmalar, projeler ve Vizyondur. Eğer o ışıkta yoksa eğer 10 tanede olsa çok bişey değişmez.

Avatar
işsiz 9 yıl önce

KESKE BU NUFUS ŞİŞİRME OLARAK BİR KAÇ AYLIK SURE İÇİN DEĞİLDE İŞ İMKANLARININ GENİŞLETİLMESİYLE GURBETTEN MEMLEKETİNE TAMAMEN YERLEŞMİŞ HALKIMIZLA YAPILMIŞ OLABİLSEYDİ RİCA ÜZERİNE İKAMETLER ALINMIŞ GÜZEL HOŞ AMA BAYBURTTA SİYASİ OLARAK BİR DÜZELME OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM 13 YILDIR TEK BASINA İKTİDAR AKP DÖNEMİNDE NE YAPILDI BAYBURTTA KİME İŞ İMKANI SUNULDU.

Avatar
alperen6969 9 yıl önce

kardeşim bana göre koskoca bir üniversite acemi birliğinide taşıdınmı bayburta bırakın kirletmesin sanayi bayburtu bırakın tertemiz kalsın havası biz istanbuldayız sadece mecburiyetten gelsekte bayburta ne tarlamız ne tumbumuz olacak.. belediye başkanları fotomodel değil gerçek iş yapan olmalı... ozaman Bayburt alır başını gider

Avatar
gengiz 9 yıl önce

la akıllılar cumhurbaşkanlığı seçimi için dışarıdan gelip oy kullananlar nüfusu yükseltti, ne akp'nin nede mete memiş'in maarifeti, ahan yaz geliyor göreceğiz marifetlerini

Avatar
kocayusuf 9 yıl önce

sayın başkan iyi bir sowmen allah aşkına birkez mahallere çıktımı sayın başkan suya yapılan zam bu millete revamı sayın başkan işilmeyen suyun fiyatını açıklarmısınız.

Avatar
Dr.Arslan Özkan 9 yıl önce

Yapılan ve başarılamaz hizmete niye olumsuz yaklaşıyorsunuz.Yaz-kış Bayburt'ta oturan Bayburt'lular kadar kışın gurbette kalıp yazları Bayburt'a gelen ve 4-6 ay oturan Bayburt'lular da saygıya değerdir.Bayburt bu insanlara çok şey borçludur.Bayburt bu hemserilerinden her zan yararlanacaktır.Onlar bunu gönülden yapmaktadırlar.Bayburt'ta devamlı kalanlar da bu durumu gurur meselesi yapmasınlar.Hatta onların Bayburt'a gelmelerini teşvik etsinler.Tüm Bayburt'luların ortak gayreti Bayburt'u büyütür.Bayburt büyüklüğü hak eder.