"Masat Deresi'nde ıslah çalışması yapılacak"

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, köy gezilerini Maden, Masat ve Helva köyleri ile sürdürdü.

"Masat Deresi'nde ıslah çalışması yapılacak"
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, köy gezilerini Maden, Masat ve Helva köyleri ile sürdürdü. Her iki köyde de vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Odabaş'a, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Milli Eğitim Müdür V. Kemalettin Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür V. Vedat Aydoğan, DSİ Şube Müdürü Ali Rıza Boğuşlu ve İl Mahalli İdareler Müdür V. Helim Polat eşlik etti.

Masat Köyü'nde Dede Korkut Okulunu ziyaret eden Vali Odabaş, daha sonra Masat Deresi'nde yapılması planlanan dere ıslah çalışmasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Köylerde yaptığı konuşmalarda ülke ekonomisinin gelişmişliğine değinen ve yapılan hizmetleri anlatan Vali Odabaş, 2015 yılı içerisinde Masat Deresi'nde makineli dere ıslah çalışması yapılacağını belirtti.

Vali Odabaş, ekonomi, eğitim, tarım ve sosyal devlet hizmetleri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şu ifadelere yerdi: 

"Düne oranla çok daha iyi durumdayız"

"Ülkemizin her geçen gün gelir düzeyi ve huzuru artıyor. Açılımla birlikte artan güven ve huzur sonrası milli gelirimizde artıyor. Ben 35-40 yıldır yöneticiyim ilk kaymakam olduğum dönemlerde köylerimizin yolu, suyu elektriği, bırakın asfalt yolu toprak yolları bile yoktu. Allah'a şükür bugün düne oranla çok daha iyi durumdayız. Daha iyi olmamız gerekiyor. Daha iyi olabilmemiz için birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. Ülkemizin her vatandaşı bizim için birinci sınıf vatandaştır. Bizler sizin için varız."

"Eğitimdeki hizmetlerin meyvelerini alıyoruz"


"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı aracılığıyla fakir olan tüm vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Taşımalı eğitimle ilk ve ortaokullardaki çocuklarımızın en kaliteli eğitimi almaları için her türlü imkanı kendilerine sunuyoruz. Bunun meyvelerini de alıyoruz. Buna en güzel örnek geçen sene Masat Köyü Dede Korkut İlkokulu'nun Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavlarında birinci olmasıdır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. O yüzden iyi bir eğitim vermek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz."

"Gölet yapımı konusunda proje çalışmaları yapıyoruz"

"Sulanabilir tarım alanlarını çoğaltarak, vatandaşlarımızın gelir düzeylerini artırmak için gölet yapımı konusunda proje çalışmaları yapıyoruz. Gerekli incelemeler sonucunda gölet yapılması gereken bölgelerde etap etap gölet çalışmalarını yapıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızın kuru tarımdan sulu tarıma geçmelerini sağlayıcı tedbirler alarak, vatandaşlarımızın gelir seviyelerini artırmalarına katkı sağlıyoruz."

Tarımda yüzde 50 hibe ve kredi desteği

"Bunun yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, özellikle hayvancılığı teşvik amacıyla yüzde elli hibe ve kredi desteği sağlayarak her türlü imkanı sizlerin ayağına getiriyor. Sizlerinde gayret ve çalışma içerisinde olmanız gerekiyor. Haftanın birkaç günü köy ziyaretlerine gidiyorum. Ama özellikle Pazartesi ve Cuma günleri kapımız herkese açık. Her türlü sorunlarınızda bize ulaşabilir, sorunlarınızı iletebilirsiniz.  Bizde imkanlar ölçüsünde her zaman size yardımcı olmaya çalışacağız."

"Kadastro çalışması başlatıyoruz"

"Yeniden kadastro çalışması yapılması için ihaleye çıkıyoruz. Bir yıl içerisinde tamamlamayı düşündüğümüz kadastro çalışmaları sonunda herkesin hissesi kendi üzerine yapılacak. Sizlerin hisseli arazilerinizde hisseleri bulunan akrabalarınızla görüşerek hissedarlardan vekalet almanızı ve tapularınızı müstakil hale getirmeniz gerekmektedir. Bu işlemleri kadastro çalışmaları sırasında yapmanız halinde masrafınızın çok az olacaktır. Diğer türlü hem masraflı hem de daha zor olacaktır.      Bu yüzden sizlerinde bir gayret içerisinde olmanız gerekiyor. Her şeyi devletten beklemek çok doğru değil. Ayrıca hayvancılıkla uğraşan ve ahırlarının durumları iyi olmayan vatandaşlarımızın müracaatları halinde ahırlarda iyileştirme yapabilmeleri için destekler verilecektir."

Masat Deresi'nde ıslah çalışması

"Ayrıca DSİ tarafından bu yıl Masat ve maden köyü arasındaki masat deresinde makineli dere ıslah çalışmaları başlatılacaktır. Köylerde bulunan eski yapıların her hangi bir kazaya meydan vermemesi için muhtarlarımızdan bu tür yapıların tespit edilerek Valiliğimize bildirilmesi halinde gerekli incelemeler yapıldıktan sonra bu yapıların yıkılarak köy halkı için her hangi bir tehlike arz etmemesi sağlanmış olacaktır. Bu konuda muhtarlarımızın bizlere yardımcı olmalarını istiyorum."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.