KÖYDES’te görev dağılımı

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı dönem başı toplantısı Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleşti.

KÖYDES’te görev dağılımı
Bayburt Postası - Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı dönem başı toplantısı Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleşti. KÖYDES 2013 yılı bütçesinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda birlikte görev yapacak encümen üyeleri ve köy muhtarları da belirlendi. Akşar, Çayıryolu ve Konursu'nun oy birliği ile KÖYDES’e üye olduğu toplantıda Çiçekli Mahallesi'nin KÖYDES üyeliği ise son buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, 2014 yılı içerisinde tüm köylerin ziyaret edilerek sorunların yerinde tespit edileceğini belirtti.

Vali Ünlüer’in ardından bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ise KÖYDES’in 2005 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar Bayburt'a yaklaşık 65 milyon liralık hizmet geldiğini söyleyerek, hükümete ve milletvekillerine teşekkür etti. 

Elçi, KÖYDES’ten elde edilen kaynakla yapılan çalışmalar da değindiği konuşmasında; “336 kilometre birinci kat asfalt, 285 kilometre ikinci kat asfalt, 99 kilometre asfalt onarımı, 70 sanat yapısı, 7 tane köprü, 13 köy içi düzenlemesi, 85 tane su deposu, 61 adet içme suyu isale hattı, 11 tane sulama göleti, küçük ölçekli 49 sulama, kanalizasyon foseptikle ilgili de 35 adet çalışma yapıldı” dedi.

Yeni dönemde görev alanlara başarılar dileyen Elçi, köylerin ihtiyaçlarının tamamını bildiklerini ve kısa sürede bu ihitiyaçları tamamlamaya çalışacaklarını kaydetti.

 
Yeni üyeler belirlendi

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonucunda KÖYDES’te görev yapmak üzere İl Genel Meclis üyeleri Yusuf Elçi ve Süleyman Ağın ile Kurugüney Köyü Muhtarı Fatih Taş ve Çamlıkoz Köyü Muhtarı Ahmet Yıldız seçildiler. Birlik başkan vekilliklerine İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Bilgeoğlu ve Karşıgeçit Köyü muhtarı Mustafa Okumuş seçilirken, katip üyeliklere ise Darıca Köyü Muhtarı Enver Temel ve Gökler Köyü muhtarı Celel Coşkun seçildiler.

Akşar, Çayıryolu ve Konursu KÖYDES'te

30 Mart 2014 seçimleri ile birlikte beldelikleri son eren Akşar, Çayıryolu ve Konursu köyleri KÖYDES'e üye oldu. KÖYDES üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen 3 köy bundan böyle KÖYDES yatırımlarından faydalanacak. Öte yandan köy iken Arpalı Beldesi'nin mahallesi olan Çiçekli ise KÖYDES üyeliğinden düşürüldü.    

Beyzade Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Ali Gökay, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Meclis Üyeleri Kemal Yücel, Süleyman Ağın ve Yaşar Bilgeoğlu ile köy muhtarları katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.