'Koruyucu Aile' tanıtımı için stant açıldı

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Bayburt'ta koruyucu aile bulunmadığını bu nedenle koruyucu aile tanıtımının yaygınlaştırılması için stant açtıklarını belirtti.

'Koruyucu Aile' tanıtımı için stant açıldı
Bayburt Postası - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Bayburt'ta koruyucu aile bulunmadığını bu nedenle koruyucu aile tanıtımının yaygınlaştırılması için stant açtıklarını belirtti.
Cumhuriyet Caddesinde açılan stantta koruyucu ailenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Pala, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların eğitim, bakım yetiştirilme sorumluluğu kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüsünde devlet denetiminde koruyucu aileler yanında verilmekte olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle ülke genelinde koruyucu aile sayısı artış göstermekteyken Bayburt'ta koruyucu ailenin bulunmadığını belirten Hayrettin Pala, toplumsal konulara ve sosyal sorumluluk projelerine önem verilen ve hep ön sıralarda yer alan Bayburt'ta koruyucu ailelerinde olması gerektiğini belirtti.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşıdığını belirten Pala, ayrıntılı bilgi ve müracaat için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları ile iletişime geçilmesini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.