Kop'un milli payesi 100. yılında geldi

Tarihi Kop Savunması’nın yaşandığı alan "Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı” olarak tescillendi.

Kop'un milli payesi 100. yılında geldi
Bayburt Postası - Tarihi Kop Savunması’nın yaşandığı alan "Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı” olarak tescillendi. Türk tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Kop Savunması’nın geçtiği alan 100. Yılında milli park oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın Bayburt ziyaretinde dile getirdiği ve Bakanlar Kurulu'nda onaylanan karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine Milli Parklar Kanunu'nun ilgili maddesine göre 31 Ekim 2016 günü Kop Savunması'nın yaşandığı alanların Kop Dağı Müdafaası Tarihi Milli Parkı olarak belirlenmesine karar vermişti.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, “Kop Dağı’nın milli park olması yönündeki çalışmların en önemlisi buydu. Yani Bakanlar Kurulu'nda imzalanıp, Resmi Gazete’de yayınlamasıydı. Şimdi önümüzdeki engel kalktı. Gereken projeler yapılacak. Tıpkı bir Çanakkale gibi, Sarıkamış gibi Kop Savunması’na yakışır bir şekilde milli parkımızı oluşturacağız” dedi.



Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olmak üzere tüm bakanlara teşekkür etti.

İŞTE KOP DAĞI MÜDAFAASI TARİHİ MİLLİ PARK ALANI

Anahtar Kelimeler:
Kop Dağı Milli Park
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.