Kobal’dan ‘Vefa’ filmine destek çağrısı

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, yaz aylarında çekimlerine başlanacak olan ‘Vefa’ adlı sinema filminin Bayburt’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kobal’dan ‘Vefa’ filmine destek çağrısı
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, yaz aylarında çekimlerine başlanacak olan ‘Vefa’ adlı sinema filminin Bayburt’un tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Kobal, PETKİM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz'un desteği ile BEKDER tarafından Bayburt'ta ilk kez çekilecek uzun metrajlı filmin; 1914-1918 yıllarında Bayburtluların yaşadığı acıları konu edeceğini hatırlatarak, “Filmin uluslararası yarışmalara da katılma hedefi ile çekilmesi bizi ayrıca gururlandırıyor. Tüm Bayburtlu hemşerilerimizin film nedeniyle Bayburt'a gelecek sanatçı ve teknik ekibe çok iyi ev sahipliği yapacağına inanıyorum” dedi. 

Tüm Bayburtlulara ‘Vefa’ adlı filme destek vermeye çağıran Kobal, şu açıklamayı yaptı:

“Son zamanlarda Bayburt’umuz hiç olmadığı kadar ülkemizin gündemine geliyor. Maliye Bakanımızın Bayburt'ta getirdiği olağanüstü fırsat ve tarihi rüzgar ile birlikte Bayburt’umuzun kültürel yaşamımızda da önemli projeler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Belediyemizin, Baksı Müzesinin ve Kenan Yavuz Kültür Evi’nin ve üniversitemizin kültür yaşamımıza katkılarını AK Parti İl Başkanlığı olarak destekliyoruz. Bu yaz sezonunda Kenan Yavuz'un desteği ile ilk kez Bayburt'ta uzun metrajlı bir film çekilecek. Tamamı Bayburt mekanlarında çekilecek, 1914-1918 döneminde bu topraklarda Bayburtluların yaşadığı acıları konu edecek olan film, Bayburt’umuzun sosyo-kültürel yaşamını da tüm Türkiye'ye tanıtacaktır. Filmin uluslararası yarışmalara da katılma hedefi ile çekilmesi bizi ayrıca gururlandırıyor. Tüm Bayburtlu hemşerilerimizin film nedeniyle Bayburt'a gelecek sanatçı ve teknik ekibe çok iyi ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Ayrıca Bayburtlu bir çok kardeşimizin de filmde rol alması projenin Bayburt'ta özümsenmesi açısından önemlidir. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanına dağılmış Bayburtlu hemşehrilerimizin adı “Vefa” olacak filme destek vermelerini bekliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Hakan KobalKenan YavuzVefa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bihemta 8 yıl önce

bence filme boşuna masraf edilmesin. bir kamera alıp bayburtun sokaklarını ve belediyenin çalışmalarını kaydedin en iyi dram ve komedi dalında oscara aday olur

Avatar
Emre 8 yıl önce

Sayın Başkan..Belediye başkanımız karşılamalar,uğurlamalar,basın toplantılarında boy boy fotoğraf çektirmeyi meşgale edinir.Parti başkanımız filimle senaryo ile uğraşır. Lutfen Bayburt cadde ve sokaklarında kendi arabalarınızla bir gezinin,Görün araçların insanların neler çektiğini Ben geçen ay üç yaşındaki arabama serviste 2.500 tl ön düzen parası ödedim Aydıntepe,arpalıya özenir olduk.Fotoğraf çektirmek,filim yapmak bu şehri yaşanılır hale getirmiyor.Uyanın artık malü hülyadan da işinize bakın.

Avatar
Kenan 8 yıl önce

belediyenin kaldırımları ve yolları köstebek yuvasına neden çevirdiği şimdi anlaşıldı.bu film 1914-1918 yıllarını anlatacağı için mekan konusunda sıkıntı olmasın diyeymiş. biz de "belediye çalışmıyor ondan yollar böyle" zannetmiştik. sanatın ve sanatçının dostu ak parti'ye sevgilerle...

Avatar
faruk 8 yıl önce

Hakan Başkan Sen de film de başrol alacak mısın?????? Yakışır yani.

Avatar
Sefa bey 8 yıl önce

Bayburt un tek eksiyi filmi idi onuda çekin tam olsun yahu çeşme suyunu içemiyoruz yolda arcımızla gidemiyoruz kaldırımda yürüyemiyoruz şehir toz toprak içinde siz film çekme derdine düşün gelki bir formanın peşine düşüp şehrini alay konusu yapan birisinden ne beklenirki düşün şu memleketin yakasından.

Avatar
Memur28 8 yıl önce

iki yil oldu bayburta geleli...lakin ben boyle memleket gormedim...yuksek ovaya hava alani yapan zihniyet milliyetci bayburtta bir asvalti cok gormus ;) ben seneye gidiyorum..bayburtlu kardeslerim Allah size yardim etsin...

Avatar
Faruk yıldız 8 yıl önce

Bol figura araniyor...ilanlari boy boy sanal sayfalardan paylasiliyor..
Cok merak ediyorum sir diye saklanan filmin yonrtneni ve oyuncudu kim..bilen varmi..
Ucuncu snif bir yonetmen..
Ucuncu sinif bir bas rol..
Bekdere verildigine gore..
Ordan pay bicin artik..

Misafir Avatar
halim 8 yıl önce @Faruk yıldız

Bekdere kurban ol sen.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Sıla69 8 yıl önce

Ne kadar şaşılacak bir durum.. Hasılat rekoru kıran bir filim yönetmeni gibi nasılda ballandıra ballandıra anlatıyorlar.. Şu adamın konuştuğu mevzuya bak sorumlu olduğu göreve bak..