Kırklartepe Barajı ihaleye çıkıyor

Tamamlandığında 57 bin 80 dekar zirai araziyi modern sistemlerle sulayacak Kırklartepe Barajı İnşaatının yapımı işi, 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek.

Kırklartepe Barajı ihaleye çıkıyor
Bayburt Postası - Tamamlandığında 57 bin 80 dekar zirai araziyi modern sistemlerle sulayacak Kırklartepe Barajı İnşaatının yapımı işi, 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da yakın takibi ile DSİ Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı yatarım programına giren Bayburt İli Kırklartepe Barajı İnşaatı ihalesi için geri sayım başladı. 29 Eylül 2016 tarihinde ihale edilecek Kırklartepe Barajı, Gökçedere’nin kolu olan Saruhan (Haho) Deresi üzerinde, Göldere köyünün yaklaşık 700 metre Güneydoğusunda yer alıyor. 

Barajın yüksekliği 45 metre olacak

Çoruh Nehri Havzasının memba kısmını oluşturan Çayıryolu-Aydıntepe ovalarından biri olan Çayıryolu Ovası’nın sulanmasını amaçlayan Kırklartepe Barajı, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek. Talvegden 31 metre, temelden ise 45 metre yüksekliğinde yapılacak Kırklartepe Barajı’nın toplam dolgu miktarı 2 milyon 287 bin 400 metreküp olacak.

Kırklartepe Barajı Sulaması inşaatı işinin proje çalışmaları ise devam ediyor. Proje tamamlanıp hizmete girdiğinde, ülke ekonomisine yaklaşık 27 milyon lira katkı sağlayacak ve Bayburt, yıllardır beklediği bir hizmete daha kavuşmuş olacak.

Anahtar Kelimeler:
Kırklartepe Barajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.