Karaman'dan esnafa verilecek destek hakkında açıklama

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Koranavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkârlara verilecek olan hibe desteği programı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Karaman'dan esnafa verilecek destek hakkında açıklama

Bayburt Postası - Karaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan hibe kapsamına başvuruların ocak ayının ilk haftası itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılacağını söyledi.

Karaman'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı.

"Destek kapsamında ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası gelir kaybı hibe desteği ile gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek. Gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere aylık 500 Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk Lirası kira desteği sağlanacaktır. Bu kapsamda destek programından 14/12/2020 tarihinden önce (bu tarih dâhil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Bakanlık tarafından belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler ile yine bu tarih itibarıyla esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı vergiden muaf esnaflar faydalanabilir. Destek başvurusunda bulunanların faaliyetlerini sürdürdükleri ve kira ödemesi yaptığı birden fazla iş yeri bulunması halinde, başvuruda bulunanlar bir işyeri için kira desteğinden faydalanabilecek olup ayrıca, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler, hibe desteğinden vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden bir kez faydalanacaklardır."

Destek programına e-Devlet üzerinden başvuracak olan Esnaf ve Sanatkarlara talep etmeleri halinde bağlı oldukları meslek odası başkanlıkları tarafından gerekli teknik desteğin sağlanacağını söyleyen Karaman, bu süreçte esnaf ve sanatkarlara verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ve Esnaf ve Sanatkarların sıkıntılarını her platformda dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'e teşekkürlerini iletti.
 

Anahtar Kelimeler:
Selahattin Karaman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.