Karaaslan: "Bayburt bir destanlar diyarı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bugün nasıl bizi burada Dede Korkut birleştirdiyse eminim ben bizi birleştirecek daha nice unsurlar var, kültürümüzde ve medeniyetimizde." dedi.

Karaaslan: "Bayburt bir destanlar diyarı"

Bayburt Postası - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bugün nasıl bizi burada Dede Korkut birleştirdiyse eminim ben bizi birleştirecek daha nice unsurlar var, kültürümüzde ve medeniyetimizde." dedi.



"22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri"ne katılmak üzere Bayburt'a gelen Karaaslan, ilk olarak Belediye Başkanı Mete Memiş'i makamında ziyaret etti. Ardından Bayburt Valiliğine geçen Karaaslan, Vali İsmail Ustaoğlu ile bir süre görüştü.

Doğduğu köy olan merkeze bağlı Kitre köyüne geçen Karaaslan, burada da aile yakınları ve köylülerle görüştü.

Karaaslan, daha sonra 22. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında Bayburt Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında gerçekleştirilen En Güzel Buzağı Yarışması'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Karaaslan, Dede Korkut'un çağrısı ile Bayburt'ta bulunduklarını belirterek, "Dede Korkut penceresinden baktığımızda Bayburt aynı zamanda bir destanlar diyarı." ifadesini kullandı.

Karaaslan, Bayburt'un çok kıymetli hikayelerin, efsanelerin ve destanların yaşandığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Bu ülkede ne zaman bu ülkenin başı dara düşse ne zaman milli mücadele ruhuyla mücadele etmek gerekse Bayburt o zaman bırakın küçük olmasını, bırakın nüfusunun az olmasını her zaman bu noktada önü çekmiştir. Dolayısıyla öncü bir şehirdir." diye konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada hiçbir şeyin kolay olmadığı ve kolay elde edilmediğine dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda zor günler yaşıyoruz. Bu coğrafyada biliyorsunuz yaşananlar gerçekten hem ülkemizde hem bütün etrafımızda hepimizi derinden sarsmakta. Şehitler veriyoruz, içimiz kan ağlıyor. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum ama bugün nasıl bizi burada Dede Korkut  birleştirdiyse eminim ben bizi birleştirecek daha nice unsurlar var kültürümüzde ve medeniyetimizde. O yüzden bugün burada yapılanı çok kıymetli buluyorum. Bu değerlerin hepsine sahip çıkmak, onları gelecek nesillere taşımak her birimizin ayrı ayrı görevi."

Karaaslan, konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren buzağıların sahiplerine ödüllerini verdi.

Karaaslan, daha sonra şölenler kapsamında organize edilen cirit gösterisini izleyerek, gösterinin ardından ata bindi.

Anahtar Kelimeler:
çiğdem Karaaslan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.