Kan bağışına yoğun ilgi

Türk Kızılayı tarafından 3 gün önce başlatılan Kan Bağışı kampanyasına Bayburt halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kan bağışına yoğun ilgi
Bayburt Postası - Türk Kızılayı tarafından 3 gün önce başlatılan Kan Bağışı kampanyasına Bayburt halkı yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı Erzurum Şubesi Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından Şehit Nusret Parkı önünde başlatılan 'Kan Bağışı Hayat Kurtarır' kampanyasında günlük 70 ünite kan bağışlanıyor.

Kan Merkezi Doktoru Ahmet İzzet Gil, "Türk Kızılayı Erzurum Şubesi Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi olarak 7 kişilik ekiple çalışmalarımıza başladık. Günde yaklaşık 70 ünite kan alımı yapıyoruz, 25-26-27 Haziran 2014 tarihleri arasında 3 günlük  çalışma sonunda yaklaşık 250 ünite kan almış ve ihtiyacı olanlara ulaştırmış olacağız. Bu konuda duyarlı olan tüm Bayburt halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Kan bağışına olan ilginin sevindirici olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy ise, “Kan sürekli bir ihtiyaç. Genelde insanlar trafik kazası ve acil yaralanmalarda kana ihtiyaç olduğunu algılıyor ama düzenli olarak kana ihtiyaç duyan insanlarımız var. Kan bir gün bize de lazım olabilir. Erkekler yılda 4 defa, bayanlarda yılda 3 defa kan bağışında bulunabilir" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.