Kahrıman'dan dolmuşçu esnafı ile ilgili açıklama

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası Burhanettin Kahrıman, dolmuşçu esnafı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Kahrıman'dan dolmuşçu esnafı ile ilgili açıklama

Bayburt Postası - Kahrıman, Türkiye genelinde dolmuşçularla belediye arasında yaşanan mahkeme sürecinin dolmuşçu esnafı lehine sonuçlandığını bildirdi. 

Belediyeler kanununa göre, yolcu taşımacılığı yapan araçların mülkiyet haklarının belediyelere ait olduğu yönündeki görüşün Anayasa'nın 35. maddesine aykırı bulunduğunu söyleyen Kahrıman şu açıklamayı yaptı: 

"Bilindiği üzere, yolcu taşımacılığına ilişkin minibüs, dolmuş ve ticari taksi hatlarının işletilmesi Belediye kanununun 15. maddesinde belirlenen hükümlere göre yapılmaktadır. 04 Mayıs 2021 Tarih ve 31474 sayılı Resmi Gazete'de belediyelerce şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçların mülkiyet haklarının kullanılmasının kendilerine ait olduğu mülkiyet haklarının ihale yoluyla kullanılması Anayasa'nın 35. maddesinde aykırı olduğu gerekçesiyle uygulamanın bundan sonraki aşamalarda belirtilen şekilde yapılması öngörülmektedir. Bu vesile ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan esnafımız açısından sevindirici olan bu kararın bütün esnafımıza hayırlı olmasını dilerim."

Anahtar Kelimeler:
Burhanettin Kahrıman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebubekir 3 yıl önce

Sayın başkan, dolmuş şoförleri şehir içinde 10-15 km hızla giderken şehir dışı diyeceğimiz yollarda hızlı gidiyor. Bu durum trafikte sorun teşkil ediyor. Hani bu duruma bir el atsanız diyordum