İstanbul Valisi Vasip Şahin Bayburt'ta

İstanbul Valisi Vasip Şahin, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Bayburt'a geldi

İstanbul Valisi Vasip Şahin Bayburt'ta
Bayburt Postası - İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'ı makamında ziyaret etti. 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Bayburt'a gelen İstanbul Valisi Şahin, ilk olarak Bayburt Valiliğine gelerek Vali Pehlivan ile bir süre görüştü.

Vali Şahin, hem sıla-i rahim yapmak hem de İstanbul Valisi olarak memleketine gelme borcu olduğunu düşünerek ziyareti yaptığını söyledi. 

Bayburt'un Türk kültürünün dört temel ayağından biri ve bu manada kadim bir şehir olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Bu dört temel işte Ahlat, Kerkük, Harput ve Bayburt'tur. Bu anlamda Bayburt şehri 2 bin yıldır yaşayan bir şehir. Bu şu anlama gelmiyor, bugün küçük bir il, ekonomik olarak çok ilerde olmayan bir il. İşte böyle değil, her zamanın bir yükselişi, bir düşüşü vardır. Ekonomik ve siyasi anlamda ama şehir kültürü hiçbir zaman kaybolmaz. Bu anlamda Bayburt'un öyle bir değeri var."

Bayburt Valisi Pehlivan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Şahin'e teşekkür etti.

İstanbul Valisi Şahin, daha sonra Bayburt Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Mete Memiş ile de bir süre görüştü.   



Başkan Memiş'e teşekkür

Vali Vasip Şahin Bayburt Belediyesi’ne ait otantik tandır evinde Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından ağırlandı. Bayburt Belediyesi’ni de ziyaret eden Şahin, Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.

Kendisine gösterdiği ilgiden ve Bayburt için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Memiş’e teşekkür eden Vali Şahin, “Bayburt’ta gerçekten güzel şeyler olmuş, belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese bir hemşehriniz olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayburt’a özgü hediyeler takdim edildi

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Mete Memiş Vali Şahin’e Bayburt’un tarihi mekânlarının Bayburt taşından yapılmış bibloları ile yöresel kilim ve Bayburt balı hediye ederken, Vali Şahin ise Başkan Memiş’e çini işlemeli biblo hediye etti.

Ziyaret Vali Şahin’in Bayburt Belediyesi şeref defterini imzalaması ile sona ererken, İstanbul Valisi Şahin’e ziyarette Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.