İlk mezunlar okulun ismini geri istedi

Bayburt Lisesi’nin ilk mezunları okulun 50. Kuruluş yıldönümü anısına Bayburt’ta bir araya geldi.

İlk mezunlar okulun ismini geri istedi
Bayburt Postası - Bayburt Lisesi’nin ilk mezunları okulun 50. Kuruluş yıldönümü anısına Bayburt’ta bir araya geldi. 2 gün süren etkinlik çerçevesinde okullarını gezen ilk mezunlar ‘Bugünkü ve Hayalimizdeki Bayburt Lisesi’ konulu bir panel düzenlendi. 2 gün süren ve kapanış bildirgesi de yayınlanan buluşmanın ardından ilk mezunların Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir çağrıda bulundu. İlk mezunlar, 2011 yılında yapılan düzenleme ile ismi Dede Korkut Anadolu Lisesi olarak değişen tarihi lisenin isminin geri verilmesini talep etti.

Prof. Dr. Rıfat Yıldız modaratörlüğünde gerçekleşen panele Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu da katıldı. Kavcıoğlu, yaptığı konuşmada tarihi Bayburt Lisesi’nin bir eğitim yuvası olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Kavcıoğlu, kent mimarisi hakkında da görüşler belirttiği konuşmasında ilk mezunlardan Bayburt’a dair projeler üretmelerini istedi.

Okul Müdürü Erhan Kocabey’in okulun son durumu ile ilgili bilgiler verdiği panelde Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise, tüm mezunların ortak talebini şöyle dile getirdi.

“Bayburt Lisesi”, eğitim-öğretim hayatımda, gurur duyduğum en önemli aşamalardan birisini oluşturmaktadır. İlk mezunlarından olmakla gurur duyduğum Bayburt Lisesi’nin isminin değiştirilmesini bu yüzden bir türlü içselleştirememiş bulunmaktayım. Bayburtluluk bilincimi ve memleketim Bayburt’a karşı beslediğim vefa borcu sorumluluğumu da Bayburt Lisesi’nde aldığım öğrenim sürecinde kazandığıma inanıyorum. Lisemizde kazandığım sorumluk, meslek hayatımın temelinin oluşmasında da belirleyici olmuştur. Yaklaşık 30 yıldan beri akademik seviyede hizmet etmeye çalıştığım, Bayburt’umuzun ilk lisesi olan “Bayburt Lisesi” isminin korunmasını, ısrarla yetkililerden talep ediyorum.”

İki gün süren ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı buluşmanın ardından bir sonuç bildirgesi de yayınlandı.

Felsefe okuyacak öğrenciye destek

Mezunlar tarafından yürütülecek etkinliklerin, Bayburt Lisesi Okul Aile Birliği ile işbirliği içinde yürütülmesine, okul müdürlüğünün kütüphane ile ilgili taleplerinin desteklenmesi için, öncelikle kütüphane envanterinin sistematik bir şekilde düzenlenerek, kurulmak istenen açık kütüphanenin kuruluş maliyetinin okul müdürlüğü tarafından çıkarılmasına karar verilen  toplantıda; başarılı okul öğrencilerinden istekli olan birini seçerek, ülkemizin çok büyük bir ihtiyacı olan felsefe alanında, lisans ve yüksek lisans öğrenimi yapmak üzere burs verilmesine karar verildi. 

Lor dolması günü ve mezunlar platformu

Bayburt Lisesi  tüm mezunlarının, her yılın eylül ayının ilk cumartesi günü “Bayburt Lisesi Mezunları Lor Dolması Günü” olarak ilan edilmesi ve kutlanmasınının yer aldığı sonuç bildirgesinde, Bayburt Lisesi mezunlarının etkinliklerini düzenli bir şekilde yürütebilmeleri için, kurumsallaşma anlamında, yapılanmasına katkıda bulunmak üzere, oluşturulmak istenen “platform/birlik/topluluk vb” ile ilgili bir yönerge (çalışma usul ve esasları) hazırlanmasına, karar verildiği bilgisi yer aldı.

Toplantıya ilk mezunlardan Rıfat Yıldız, Ahmet Çağıldak, Yüksel Yaşaroğlu, Turgut Başağa, Mustafa Abdullahoğlu, Ahmet Cilara, Vasfi Abbasoğlu, Ömer Şen, Şükrü Pekmezci, Hasan Ulvi Kıvanç, Süleyman Burç, Adnan Özkan, Ahmet Koç, Barbaros (Hayrettin) İşcan, Şadi Fettahoğlu, S. Zeki Tekin, Erdal Saatçı, Lütfi Üçok, Hikmet Yücesoy, Yılmaz Karadeniz, Dursun Görgülü, Hikmet Çelebi, Sakin Ocaklı, Rahim Kırmızıoğlu, Naşit Yılmaztürk, Hayri Şahin, Erol Köprücü, Metin Antika, Halit Bayhan, Beyler Temel katılırken, ayrıca okul müdürü Erhan Kocabey, okul eski idareci ve öğretmenlerinden İsmail Hakkı Çalışkan, Şaban Çavdar ve İshak Yıldırım ile okul aile birlişği başkanı Halis Akay katıldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt gençlik platformu 8 yıl önce

ilk lise mezunları,nın bir çoğu,il dışında,dolayısıyla"konsey oluşturup"tarihi Bayburt
için"proje üretmelerini"bekler en derin saygılar sunarız.
pratik örnek:Bayburta"devasa müze"neden olmasın.

Avatar
H:Haluk AKKOYUNLU 8 yıl önce

H.Haluk AKKOYUNLU 5 gün önce
Duygusal bakmayalım Lütfen.. Burada Bayburt lisesi YIKILMIYOR ..TARİHİ DOKUSUYLA DA OYNANMIYOR...Bilakis EFSANELEŞİYOR..Bayburt lisesi ilçe statüsüne göre yapılmış bir okuldu. Öğrenci kapasitesi de bu kapasiteye göreydi. Ancak şimdi şartlar değişti kapasite arttıkça arttı ve şehrin göbeğinde o lise beni burdan al diyor..Dikkat edin okul yerinde duruyor bina yok olmuyor..Öğrenci kapasitesinin eskiye göre sınırlandırıldığını varsaysak bile artık sosyal alanları olmayan okullarda kimse okumak istemiyor..ve şehrin göbeğinde olmuyor artık..Orası Çok güzel bir belediye binası olarak hizmet verebilir.. Bu çok büyük bir ihtiyaçtır ve o tarihi yapı Bayburt durdukça orada bu şekilde durur ve yaşar herkeste oranın Bayburt lisesi olduğunu bilir yani.. Orası Belediye binası olmalı bu doğru bir karardır.. Bu konuda Bayburt da bir anket yapılabilir. Müthiş bir Belediye Sarayı olur.. Hem o tarihi bina korunmuş olur. Hem de Bayburt Belediyesine kavuşmuş olur.

Misafir Avatar
newyorkta bayburtlu 8 yıl önce @H:Haluk AKKOYUNLU

belediye 20 veya 30 yıl sonra,yıkar alt katları dükkan olur satılırsa.!!,o zaman bunun
hesabını kim verecek.???,sn yavuz şahinin yaptığı gibi.?????

Beğenmedim! (0)
Avatar
AHMET KOCATÜRK NİWYORK 8 yıl önce

isim hakkı kavgası yerıne
öğrenci sayısı fazlalığıyla öğrencileri yarım puanla sınıfda bırakan gelecek yılda sınıfda bıraktıkları öğrencilerin okula gelmemelerini sağlayan karaktersizler zerzek beyinler bence beyin tomogrofisi çekilsin utanmaz arlanmaz 49.61 ortalaması olan bir öğrenciyi sınıfda bırakacak kadar zerzeklerin yönetdiği bir okuldur..dağdaki teröriste yaşam hakkı veren devlet bayburtlu evladını okuldan soğutmak için herşeyi yapacak kadar ruhsuz bayburtlu denilen ruhsuz şahsiyetsizler..sınıfda kalan öğrencilerin ehsabını vebalını kim verecek o çocuklar şimdı okulu bıraktılar gitse bonzai eroın kokan sigara içki içse bunla gururmu duyacaksını. sizn memleket sevdanızın ALLAH belasını versin..şerefsizler..okuyun beni mahkemeye verin bu hesap burda bitmedi...

Avatar
Yücel Ölmez 8 yıl önce

1978/1979Bayburt lisesi mezunlarından.. Okulumuzun Bayburt lisesi olarak kalmasını iStiyorum.

Avatar
fikret dilebalta 7 yıl önce

lor dolmasını yiyin fakat hakkını verin,şöyleki,imza kampanyası başlatın"niçin"y.hızlı
tren bayburttan geçsin,güzel olmazmı.!!!,kelkitten geçecekmiş.!,basından...iyi akşamlr

Avatar
Davut KARADENİZ 8 yıl önce

Şu resimler yakından gösterseydiniz de şaban hocamızı İsmail hakkı hocamızı İshak hocamızı bir görseydik olmazmıy dı ?