Hastane Kavşağı’na 'geçici' çözüm!

Son zamanlarda yaşanan kazalarla sık sık gündeme gelen ‘hastane kavşağı’na geçici çözüm getirildi.

Hastane Kavşağı’na 'geçici' çözüm!
Bayburt Postası - Son zamanlarda yaşanan kazalarla sık sık gündeme gelen ‘hastane kavşağı’na geçici çözüm getirildi. Sinyalize sistem olmadığı için vatandaşlarca eleştirilen kavşak Karayolları Şube Şefliği tarafından trafiğe kapatıldı.

Yapılan uygulama ile E97 karayolunun Trabzon istikametinden gelişte İbni Sina caddesine geçiş ve aynı şekilde İbni Sina caddesinden Erzurum istikametine doğru geçiş yol ortasına döşenen bordür taşları ile bir süreliğine sona ermiş oldu.

Tekrar açılacak!


Karayolları 106. Bayburt Bölge Şefliği’nden alınan bilgiye göre kapatılan kavşağın yeniden dizayn edileceği öğrenildi. Karayolları planında yer aldığı şekliyle döner kavşak şeklinde yapılacak çalışmanın 10 gün içerisinde başlayacağı belirtildi.

Hastane kavşağı tekrar açılacaksa, köprülü kavşak neden yapıldı?


Öte yandan hastane kavşağının trafik mantığına göre yanlış olduğuna dikkat çeken vatandaşlar tarafından, yapılacak olan kavşağın yasal olmadığı savunulmuştu.

Hastane kavşağının yasal olması halinde ise aynı güzergahta bulunan köprülü kavşağın amacına ters bir durum ortaya çıkaracağını dile getiren vatandaşlar, “150 metrelik alanda devletimiz bir yatırım yapmış ve köprülü kavşak koymuştur. Yani bu bölgedeki geçişler birbirinden bağımsız hale getirildi. Bu köprülü kavşağın amacı ne ise hastane kavşağındaki amaç bu durumun tam tersidir. Ortada trafik mantığına göre bir yanlışlık var. Hastaneye geçişlerin veya dönüşlerin köprülü kavşaktan yapılması gerekir” diyerek yolun köprülü kavşak haricindeki noktalarda karşı geçişlere kapalı olması gerektiği vurgulanmıştı.

İlgili haber: 150 metrede 10 milyonluk garabet!



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Bu kavşak çirkin. Büyük şehirlerde ki şehir giriş kavşaklarını yerel yöneticiler hiç görmüyor mu?