'Gülen Çocuklar' projesi start aldı

Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda İnsani Yardım Vakfı İHH Bayburt Şubesi tarafından yürütülen "Gülen Çocuklar" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında yetim çocuklara yönelik satranç, masa tenisi ve halkoyunları kursu açılarak, proje kapsamında eğitim alan 60 yetim çocuğa malzeme dağıtımı yapıldı.

'Gülen Çocuklar' projesi start aldı
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda İnsani Yardım Vakfı İHH Bayburt Şubesi tarafından yürütülen "Gülen Çocuklar" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında yetim çocuklara yönelik satranç, masa tenisi ve halkoyunları kursu açılarak, proje kapsamında eğitim alan 60 yetim çocuğa malzeme dağıtımı yapıldı.

Projeden faydalanan 60 çocuğa malzeme dağıtımının gerçekleştirildiği proje ofis binasındaki törene; Vali Vekili Abdülhamit Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Mali İşler Sorumlusu Recai Dağ, kurum amirleri, proje eğitmenleri ve eğitim alacak çocukların anneleri katıldı.

SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, kendisi bir yetim olarak dünyaya gelen ve henüz altı yaşındayken annesini de kaybederek bir de öksüz kalmış olan Hazreti Peygamberin, kimsesizlerin ve yetimlerin korunması, onların haklarına sahip çıkılması hususuna büyük bir önem verdiğini belirterek proje kapsamında ilde bulunan ilk ve orta öğretim çağındaki yetim öğrencilere kültür ve sanat eğitimleri verildiğini ve bu eğitim sonrasında ise halkoyunları gösterisi ve satranç, masa tenisi müsabakaları yapılacağını belirtti.

Erkul, proje sonunda çocuklara yönelik il dışı gezi programları yapılarak, onların hayat ufuklarını genişleterek yaşam koşullarındaki sınırlı olanaklar ve sosyo-kültürel gelişimlerindeki eksiklikleri tamamlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.