Gökçedere sulamasının sözleşmesi imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilecek Gökçedere Sulaması’nın sözleşmesi imzalandı.

Gökçedere sulamasının sözleşmesi imzalandı
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilecek Gökçedere Sulaması’nın sözleşmesi imzalandı.

Yöre halkının beklediği sulama tesisinin hizmete alınması ile 10 bin 140 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

10 bin 140 dekar zirai arazi suyla buluşacak

DSİ tarafından Ocak 2016 tarihinde ihale edilen ve tamamlandığında 10 bin 140 dekar zirai araziyi sulayacak olan Bayburt ili, Demirözü Gökçedere Sulaması işinin sözleşmesi imzalandı.  
Bölge topraklarına bereket katacak Demirözü Gökçedere Sulaması’nın Şubat 2019 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bölgenin verimli topraklara sahip olduğunu vurgulayarak, “Münbit topraklarımızı modern sulama teknikleri ile daha da verimli hale getireceğiz. Bu yatırımla Demirözü’nde 10.140 dekar zirai araziyi sulayarak, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. Ayrıca, tesis tamamlandığında milli ekonomiye de büyük katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CEMAL KELEŞ 8 yıl önce

2019 da proje bitecek! ozamana kadar Gökçedere de ki çiftçi ne yapacak. Gökçedere göletindeki balık tesisi sahibi kafası kızınca suyu kesiyor ulusal kanallara bile haber olduk geçtiğimiz sene...projenin bitim tarihi öne çekilmeli bölgede zaten yoğun bir göç var. insanları daha fazla bunaltmayın lütfen...

Avatar
yakup tatar 8 yıl önce

ha gayret şu özlem bitsin artık.