Gökçedere Belediyesi Düğün Salonu hizmet vermeye başladı

Gökçedere Belediyesi, beldenin önemli bir ihtiyacını gideren düğün salonunu faaliyete geçirdi. 

Gökçedere Belediyesi Düğün Salonu hizmet vermeye başladı

Bayburt Postası - Belediyenin öz bütçesi ile hayata geçirdiği projelerden biri olan 650 metrekare üzerine kurulu 500 kişi kapasiteli düğün salonu hizmet vermeye başladı.

Gölet çevresi ilk kez akıl edildi..

1987 yılında yapılan ve Bayburt’un en eski sulama göletlerinden bir olan Gökçedere Sulama Göleti çevresi bu proje ile birlikte ilk kez değerlendirilmiş oldu. 

Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, 2021 yılında başlayarak geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdikleri düğün salonunda ilk düğünü gerçekleştirdiklerini ve düğün salonunun yaz boyunca hemen hemen dolu olduğunu kaydetti.

Gelin odası, yemekhanesi, kafeteryalar, dinlenme odaları ile birlikte Gökçedere’ye yakışır bir düğün salonunu halkın hizmetine sunduklarını bildiren Yavuz Bakır, düğün salonunun 3.5 milyona mal olduğunu şuan ki bedelinin ise artan maliyetler ile 8 milyona ulaştığını söyledi.

Düğün salonunun beldede önemli bir eksiklik olduğunu, Bayburt’ta düğün salonu bulamayanların Kelkit ve Erzincan’da düğünlerini yapmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun vatandaşlara yüklü bir maliyet getirdiğini söyleyen Başkan Yavuz Bakır, yaz aylarında gelen gurbetçilerin de Gökçedere merkezde bir sosyal tesislerinin bulunmadığını ifade ederek, proje ile önemli bir eksikliği giderdiklerini söyledi.

Bu projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 500 bin lira katkı aldıklarını ve diğer kalan kısmın belediye bütçesinden karşılandığını söyleyen Bakır, Gökçedere Göleti çevresini de yürüyüş yolları, ağaçlandırması, kamelyalar ile turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Projenin çevresi ile birlikte Kurban Bayramı’na tam olarak tamamlanacağını aktaran Başkan Bakır, Gökçedere Sulama Göletisu seviyesinin ise yıllar sonra yükseldiğini ve bu yıl belde de sulama anlamında herhangi bir su sorunu yaşanmayacağını kaydetti. 

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram Aşkın 2 yıl önce

Çok güzel olmuş emeği geçenlere çok teşekkür ederim... maşAllah sübhanAllah...

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

HAYIRLI OLSUN...

Avatar
Bayburt lu Salih 2 yıl önce

Sn Başkanım, gıyaben çalışmalarınızı imkan ölçüsünde takip etmeye çalışıyorum. Bir hemşehri olarak teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
Sn Başkanım, şahsen yeni hizmete aldığınız düğün salonunun Bayburt un ve Kültür değerlerimiz olan ve baylar ile bayanların eski adetlere göre aynı farklı salonlarda eski kültürü yansıtacak şekilde düğün yapmalarını da sağlayacak bir tarzda olmasını arzu ederdim.
Selam ve saygılarımla