Geleneksel bayramlaşma Tuzcuzade Mahallesi'ndeydi

Bayramlaşma töreni Bayburt'a has odalardaki geleneğiyle devam etti.

Geleneksel bayramlaşma Tuzcuzade Mahallesi'ndeydi
Bayburt Postası - Bayramlaşma töreni Bayburt'a has odalardaki geleneğiyle devam etti. Protokol-halk buluşmasının bu kez adresi Tuzcuzade Mahalle Odası oldu. Mahalle Muhtarı Kamil Algan'ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından siyasi parti temsilcileri sırasıyla söz alıp konuştu.

Daha sonra söz alan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, yıllar önce bayramlaşmaların Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldığını fakat Bayburt eski Valisi Ali Hyadar Öner zamanında bayramlaşmaların mahalle odalarına taşındığını ve çok güzel bir gelenek olduğuna vurgu yaparak, "Biribirimize kenetlendiğimiz bu mübarek günlerde birbirimize daha çok ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Hayatlarının baharında toprağa düşen yiğitlerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimiz var, onlara acil şifalar diliyor, hepinizi en içten duygularla sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her günümüz birbirimize bu denli yaklaştığımız bayram havası içerisinde olsun" dedi. 

Şehitleri rahmetle anan ve daha huzurlu günler  niyazında bulunan İstanbul Milletvekili Bayburtlu Mustafa Yeneroğlu'nun ardından söz alan Bayburt Milletvekili Fetani Battal ise, böylesine kutlu bir günde bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, "Bir ay süren Ramazan ikliminin 11 aya hükmetmesini dileyelim. Ülkemizin kutlu geleceği için görev yapan tüm evlatlarımıza minnettarız. Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dünyanın her bir bölgesinde bulunan Bayburtluların bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.   



Törende son konuşmayı Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptı. Vali Pehlivan, “Hep birlikte bayrama erişmenin şükrünü, huzurunu ve sevincini yaşıyoruz. Bizler bu duyguları yaşarken hem ilimizde hem de ülkemizde içine ateş düşen, yüreği yanan ailelerimiz ve vatandaşlarımız var. Başta bu topraklar için canını feda eden, göğsünü siper eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekânlarının cennet olmasını diliyorum. Gazilerimize acil şifalar, sağlık ve afiyetler diliyorum. Şehit ailelerimize sabırlar diliyorum.” dedi.

Vali Pehlivan, Ramazan ayı içerisinde vefat eden Anadolu Ajansı Muhabiri Abdulkadir Nişancı ile eski Belediye Başkanı Mete Memiş’in abisi Naci Memiş’i anarak, “Ramazan ayı ve geçen aylarda taziyeleri olan ailelerimiz oldu. Eski Belediye Başkanımız Mete Memiş’in abisi Naci Memiş Ramazan ayı içerisinde vefat etti. Başkanımıza başsağlığı diliyorum. Yine AA Muhabiri Abdulkadir Nişancı kardeşimiz elim bir kaza neticesinde hayatını kaybetti. Kardeşimizin ailesine de bu vesileyle bir kez daha başsağlığı diliyorum. Arama kurtarma çalışmaları esnasında iki şehidimiz olmuştu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.” diye konuştu.

Hayatın sevinç ve hüzünlerle bir bütün olduğunu kaydederek sözlerine devam eden Vali Pehlivan şunları söyledi:

“Ramazan ayı Yüce Allah tarafından bizlere bahşedilmiş bir ödül adeta. Ramazan ayı, 11 ay hayat gailesi içerisinde koşturup dururken, ‘Ne yaptık’ ya da ‘Ne yapamadık’ diye durup düşünmeye, tefekkür etmeye ve muhasebe yapmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimi. İnşallah bu zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmişizdir. Hep birlikte bunun için çalıştık. Bayburt vilayetimizde Ramazanlar gerçekten huzur ve esenlik içerisinde yaşanıyor. Bu da hepimizi memnun ediyor. Şükür ki; Ramazan ayını eda etmeye çalıştık ve bayrama eriştik.”

Vali Pehlivan, bayramların derin anlam ve mesajlar barındırdığına dikkat çekerek, “Bir yetimin başını okşayabiliyor, çocukların yüzlerini güldürebiliyor, aile büyüklerimizi, yaşlılarımız ziyaret edip hayır dualarını alabiliyor, vefat etmişlerimize bir dua gönderebiliyorsak bayramlarımız işte o zaman bayram gibi olur. Yine küskünlükleri, kırgınlıkları şeklen değil gerçek manada bir kenara bırakabiliyorsak bayramlarımız elbette bayram gibi olacaktır. Bu ve benzeri birçok hasleti barındıran bu bayramın; burada olan olmayan bütün Bayburtlu hemşerilerimiz, ülkemizdeki vatandaşlarımız ve İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz için bu duyguların pekişmesine ve gerçek manada yaşatılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Çok şükür; büyük ölçüde paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma anlayışımız devam ediyor. İnsanlarımız bu değerleri sözde değil fiili olarak da yaşatıyorlar. İnşallah yeni gelen nesiller de milli ve manevi bu değerleri özümseyecek, yaşayacak, yaşatacak ve kendisinden sonra gelen nesillere aktaracaktır. O zaman bizlere bahşedilen bu değerlerin hakkını vermiş, hakkıyla yaşamış ve yaşatmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, Milletvekilleri Battal ve Yeneroğlu, Başkan Pekmezci'nin yanı sıra törene Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Güney, kamu kuruluşu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.