Eski Vali İpek hakkında 'suç duyurusu'

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Bayburt eski Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski Vali İpek hakkında 'suç duyurusu'
Bayburt Postası - Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Şırnak Valiliği'ne atanan Bayburt eski Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu. Beraberinde şehit aileleri ile birlikte Bayburt Adliye Sarayı’na gelen ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu, Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra dernek merkezinde bir açıklama yaptı.

Şırnak Valisi Hasan İpek’in 2 Haziran 2014 tarihinde Şırnak Valiliği’nde yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ı ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek isterim” ifadelerinin suçu ve suçluyu alenen övmek suretiyle ve TCK’nun 309. Maddesine muhalefet ederek Anayasa'yı ihmal etmek suretiyle suç işlendiğini belirten Akkoyunlu, Vali İpek hakkında, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

"Suçluyu övmek suçtur"


Şırnak Valisi’nin halen görev kalmasının canlarını acıttıklarını kaydeden Akkoyunlu, Vali İpek'in açıklamasının usul yönünden hatalı olduğunu ve esasta da suç teşkil ettiğini belirterek, “Usul yönünde hatalıdır. Çünkü bir Vali, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını takdir edemez böyle bir yetkisi yoktur. Haddi de değildir. Ancak teşekkürlerini arz edebilir. Esasta da suç işlenmiştir. Çünkü Abdullah Öcalan şuan suçlu olduğu için cezaevindedir. Suçu ve suçluyu övmek ise, TCK’nun 215 maddesine göre suç teşkil eder” dedi. 

"Taşeron örgütün liderini nasıl takdir edersiniz?"

Açıklamasında Vali İpek’e “Sayın Şırnak Valisi, siz bu açıklamanız ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile terörist başını aynı kefeye koyduğunuzun farkında mısınız?" ve "Sayın Şırnak Valisi, Öcalan’ı bizim yavrularımızı öldürdüğü için mi taktir ettiniz?” şeklinde sorular yönelten Akkoyunlu, “Siz Öcalan’ı cennet vatanımızda kardeş kanı döktüğü için mi, 30 bin vatan evladımızı Şehit ettiği için mi taktir ettiniz. Yıllarca aynı tarihi, aynı inancı, aynı kültürü paylaşmış, birbirinden kız verip kız almış, birlikte şehit düşmüş, gazi olmuş iki kardeşin arasına nifak tohumları serperek asker, polis, genç, ihtiyar, çocuk, demeden katlederek bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışan vatanımızı bölmeye çalışan taşeron örgütün liderini nasıl takdir edersiniz” diye konuştu.

"O yavrunun yüzüne nasıl bakacaksınız?"

Şırnak Valisi Hasan İpek’e, Bayburt’ta görev yaptığı sürede Bingöl’de şehit düşen İdris Karakaşoğlu’nu hatırlatan ve “Kundaktaki daha üç buçuk aylık yetim yavrusunu sizin kucağınıza vermiştik. O yavrunun yüzüne nasıl bakacaksınız, hiç utanamayacak mısınız” diyerek seslenen Akkoyunlu, şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Şırnak Valisi siz de biliyorsunuz ki, vali bir ilde devletin de, hükümetin de temsilcisidir. Şu ana kadar devletimizin ve hükümetin böyle bir açıklaması olmadığına göre, siz orada kimi temsil ediyorsunuz? Sayın Şırnak Valisi bu devlet sizi oraya Öcalan’ı takdir edesiniz diye göndermedi, 30 yıldır bu ülkeye kan kusturan bir caniyi kutsatasınız diye de göndermedi. Aksine Öcalan’ın  ve yandaşlarının gerçek kimliklerini ortaya koysanız diye gönderdi. Daha dün en son Bingöl saldırısında şehit düşen 10 evladımızdan biri olan Bayburt’un Akşar beldesinden şehit İdris  Karakaşoğlu’nun, kundaktaki daha üç buçuk aylık yetim yavrusunu sizin kucağınıza vermiştik. O yavrunun yüzüne nasıl bakacaksınız, hiç utanamayacak mısınız? Şehit aileleri olarak iki cihanda iki elimiz yakanda olacaktır. Biz seni yüce Allah’a arz ediyor ve yüce Türk adaletine de şikayet ediyoruz." 

Şehit annesi: "Sözlerini geri alsın"

Akkoyunlu'nun ardından konuşan Şehit annesi Hamiyet Altınsoy ise, Vali İpek'ten sözlerini geri almasını istedi. Hakkari’de 1993 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen şehit Bülent Altınsoy’un annesi Hamiyet Altınsoy, Vali İpek’in yaptığı açıklamayla kendilerini derinden üzdüğünü, haklarını helal etmeyeceklerini ve sözlerini geri alması gerektiğini söyledi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal KOCATÜRK 10 yıl önce

Vay be..ne günlere kaldık. Terörist başına yakında meclise de sokarlarsa şaşırmayın sakın. Şimdiden taktir edilmeye başlandığına göre..Çözüm süreci dedikleri bu olsa gerek..Yazıklar olsun..Ayrıca Dernek başkanını ve yönetim kurulunu da bu yürekli açıklamalarından dolayı kutluyorum.

Avatar
Hakan ÖZBEY 10 yıl önce

Türkiye şu an kuzuların sessizliğini yaşamaktadır. Yani Öcalanı şu an İmralı dan çıkarıp meclise soksalar kimsenin gıkı çıkmayacak. Milleti öyle bir hale getirdiler ki Allah sonumuzu hayır etsin. Kuzuların sessizliğinde bir kurt sesi...Helal olsun

Avatar
Taner KÜÇÜK 10 yıl önce

Bayburt Postası olarak böylesine bir haberi bizlerle paylaştığınız için sizi ve Dernek Başkanının bu duruşunu taktir ediyorum. Vali Hasan İpek i de kınıyorum..Bu Vatan için genç yaşta toprağa düşmüş Şehitlerimizin Ailelerinin de ellerinden öpüyorum..Allah sizden razı olsun..Sizinle ne kadar övünsek azdır..Aziz Şehitlerimiz Vatan Size Minnettardır...Ruhunuz Şad olsun..

Avatar
Alperen 10 yıl önce

Zulüm Azrail olsa, hep hakkı tutacağım.. Mukaddes davalar da ölüm bile güzeldir...

Avatar
Aslıhan DELİGÖZ 10 yıl önce

ben de sayın valinin açıklamasını tesadüfen tv de izlemiştim. Şok oldum bir vali asla böyle konuşmamalı. Bu nasıl olur..Bir vali Teröristi taktir edebilir mi ve halen görev de mi bu vali..Dernek yetkilileri de yerinde bir tepki koymuşlar. Tebrik ediyorum

Avatar
Aloş 10 yıl önce

neeeeey kimi taktir ediyorsun...Sen ne dediğini biliyor musun bir de vali olmuşsun yazık sana..

Avatar
Mehmet ALTUN 10 yıl önce

Şimdi benim anlamadığım şu..Madem çözüm sürecin diyorlar, Barış diyorlar, o zaman bu çocukları dağa kaçıran kim, o yolları kullanılmaz halen getirip günlerce Devletin yolunu kapatıp askerle polisle çatışan kim.. ve ne için ne diye...Nereye gidiyoruz..ey ahaliiii....

Avatar
Şingahlı 10 yıl önce

Yollar kapanıyor, polisimiz, askerimizle çatışmalar yaşanıyor, çocuklarımız dağa kaldırılıyor, anlaşılan çözüm süreci çok iyi gidiyor.. Durmak yok tavizlere devam...Verin verin bakalım nereye kadar...