Esentepe'de geleneksel bayramlaşma

Bayburt’ta geleneksel hale gelen bayramlaşma programı Esentepe Mahalle Odası’nda gerçekleştirildi.

Esentepe'de geleneksel bayramlaşma
Bayburt Postası - Bayram sevincinin protokol ve vatandaşları bir araya getirip paylaşılmasına olanak sağlayan asırlık geleneğin bu bayramdaki adresi Esentepe Mahalle Odası’ydı. Bayramlaşma programına Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Eski İçişleri Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmak üzere mahalle odasında toplanan vatandaşlarla görüşen Vali Epcim, Kurban Bayramı’nın hayır ve iyiliklere vesile olmasını temenni etti. Vali Epcim, Kurban Bayramı dolayısıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bayramların Allah tarafından bahşedilen müstesna zaman dilimleri olduğunu kaydeden Vali Epcim, “Bu zaman dilimini birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu açıdan oldukça mutluyum. Diğer yandan Bayburt’un birçok güzelliğinin olduğunu müşahede ediyorum. Bunlardan bir tanesi de mahalle odaları kültürünün Bayburt’ta yaşatılmasıdır. Bu esasında kültürümüzün çok önemli bir nüvesidir. Anadolu’muzun köylerinde köy odaları, şehirlerde ise mahalle odaları vardır. Bunun örneğini Bayburt’ta görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Vali Epcim, mahalle odalarının Bayburt’un örf ve geleneklerine bağlı olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, “Bunun yanı sıra Bayburt’umuzun güzel insanlarıyla bir araya gelmekten de ayrıca mutlu olduk. Bayburt’umuzda çok güzel bir kardeşlik havası var. Bayram sevincini paylaşırken sosyal açıdan dezavantajlı gruplar olarak tabir ettiğimiz kardeşlerimizi unutmamamız gerekir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz var. Özellikle fakir fukaranın elinden tutma, yetim ve öksüzleri hatırlamak gibi vicdani görevlerimiz var. Bu görevlerimizi de yerine getirirsek güzel olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Epcim programa katılanların bayramını tebrik ederek hayır ve iyiliklere vesile olmasını temenni etti.

Bayramlaşma programı dua edilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu salih 5 yıl önce

Sizler rahmetli Osman Okutmuşum, misyonun vekilleri olarak,tabiki yaptığınız haberler ile kamu hizmeti ifa ediyorsunuz.
Fakat yayınlarınız gün gelirki, haberinde ötesinde olmalı ve bayraktarlığını yapmak mecburiyet olur, bu da;
T R E N
Evet Tren yük ve taşımacılık için Bayburta gelmez ise, Bayburta koldan,zıvanadan,Kısantadan kilit vuralım terki diyarbakır edelim.
Tarım ve hayvancılık, Sanayi,Turizm ,Eğitim ve daha farklı alanlarda bin yüz bin ve milyon adım ileri gidemediginin bilmesi için;
Tren ile ilgili ulke adina var olduğunu soyleyen her siyasi gruptan oluşan Bayburtta bir komite kurulup, fizibilite çalışması ile, Devlet erkânını ve Sn Cumhur Başkanını ve Bahçeliy brifing verilip, Bayburtun hem Karadenizli iş adamlarının coğrafi alan yokluğunda, Bayburttan ve coğrafi alanından kalkınmada öncelik imkanlarından, Bahburtlu iş adamları ile aynı yatırım imkanına kavuşup, ulkenin kalkınmadına istihdama (en az ,tahmini belki 1500-2000 kisilik k.kan olacak buda en az 8000,10000,lik aile demek asgari ücretten 4000000 sade maaş birde bunun ,üretime dönüşüp tam kapasite olursa, en az 30 katı bir rakam artık si hesap edin.
HADİ BAYBURt POsTASI UYUYAN BAYBURT LULARI FEDERADYONLARI VE DERNDKLERİ LOBICILIK İÇİN HAREKETD GECIRIN,
T R E N, T R E N ,T R E N
DIYELİM