Eroğlu: “Kop Dağı Milli Park oluyor”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kop Dağı'nın Milli Park olması yönündeki çalışmalara da değindi.

Eroğlu: “Kop Dağı Milli Park oluyor”
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 18 tesisin temelini atacaklarını belirterek, "Bayburt, Bayburt olalı böyle bir yatırım görmedi." ifadesini kullandı.

Eroğlu, Kop Dağı'nın Milli Park olması yönündeki çalışmalara da değinerek, "Kop Dağı çok önemli, Kop Dağı düşmana geçit vermeyen bir dağ. Dolayısıyla Kop Dağı'nın milli park olması için müracaat ettik, Sayın Başbakanımız da onu imzaladı. Artık sizin de Bayburt'un da bir milli parkı olacak."

"Bayburt'u baraj ve göletler diyarı haline getireceğiz"

Eroğlu, Bayburt'un her zaman istikrardan yana tavır koyduğunu anımsatarak, "Yüzde 73 oyla 1 Kasım seçimlerinde Bayburt'umuz çok büyük destek verdi. Bayburt'a yapılacak çok büyük yatırımlar var. Bakanlık olarak şu anda yatırımlarda birinci sırada biziz. Önümüzdeki 3 yılı yatırımlarda hamle yılı ilan ettik bakanlığımız açısından. Yılda 8 milyon metreküp içme suyu taşıyacak olan içme suyu tesislerini yaptık. Bayburtlumuz şu anda tertemiz su içiyor." dedi.

Bayburt'ta 5 baraj inşa ettiklerini anımsatan Eroğlu, "Daha önce Bayburt'ta ne baraj, ne gölet vardı. Şu anda 5 baraj yaptık, 10 baraj da yapıyoruz. Bugün 9'unun Başbakanımızın uğurlu elleriyle temelini atacağız. 9 gölet inşa ediyoruz, Allah nasip ederse Bayburt tam 24 baraj ve gölete sahip olacak. Bayburt'u baraj ve göletler diyarı haline getireceğiz. 15 sulama tesisinden 10'u yapıldı, 5'i inşa halinde." diye konuştu.

Eroğlu, Bayburt'ta 28 dereyi ıslah ettiklerini anımsatarak, 6 deredeki çalışmanın ise devam ettiğini söyledi.

Şehrin içinden geçen Çoruh Nehri'ni Bayburt için bir gerdanlık olarak hazırladıklarını belirten Eroğlu, bunun Bayburt'un gerdanlığı olacağını sözlerine ekledi.



Ormancılık açısından Bayburt'un zengin olmadığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bayburt'ta yüzde 8'lik orman var. Şu ana kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ormanları artık halka açtık, diyoruz ki her şey millet için. Dolayısıyla devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Gelir getirici bir takım ağaçlandırma yaparak vatandaşa teslim ediyoruz. Bizim anlayışımızda şu var insanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey sizin için inşallah 19 köye gelir getirici orman kuracağız."

Eroğlu, geçen yıl kenti ziyareti sırasında müjdesini verdiği 24 projenin yarısının bittiğini, geri kalanların ise bu sene biteceğini söyledi.

Bayburt'a yine eli boş gelmediğini belirten Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim kültürümüzde var, eli boş gidilmez. Afyon'dan geçseydim size kaymaklı lokum getirecektim ama biz havayolu ile geldik. 308 milyon liralık 38 müjde getirdik. Bayburt'a böylece 1 yılda verdiğimiz müjdelerin sayısı 62, maliyeti 447 milyon lira. Sizin gibi yiğit insanlara bunları yapmak boynumuzun borcudur. Bunlardan 30'u DSİ, 5'i Orman Genel Müdürlüğü, 2'si Doğa Koruma Milli Parklar, 1'ini de Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapacak. 9 baraj, 2 gölet ve 19 dere ıslahı bu müjdelerin içinde var. Kop Dağı çok önemli, Kop Dağı düşmana geçit vermeyen bir dağ. Dolayısıyla Kop Dağı'nın milli park olması için müracaat ettik, Sayın Başbakanımız da onu imzaladı. Artık sizin de Bayburt'un da bir milli parkı olacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 7 yıl önce

iş ne olacak ,i yok aş yok var olan iş karın tokluğuna göç e devam desene

Avatar
Bayburt69 7 yıl önce

ne kadar anlamsız yahu...yürüyecek yol, yaşanacak bir kent kılığı yok her taraf pislik içinde milyonlar bayburta akıyor..dağa bayıra yatırım yapmadan önce kapımızın önüne yol yapın yol... çok şey istemiyoruz..... eski sanayimiz sözde kentsel dönüşüm projeniz uğruna hayalet bir şehire dönmüş durumda... ben hitlerin almanyası gibi yahudilerin toplama kamplarına benzetiyorum sokaklar bakımsız rezil halde evleri olup kalan aileler ise ikinci sınıf insanlar gibi... keşke sayın başbakan helikopterle şu idarecileri şehrin üstünde gezdirip aşağıya bir bakında utanın deseydi...