Dere suyunun yönünün değiştirilmesi planlanıyor

Bayburt-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda önceki gün yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı Virajları'nda bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına ara verildi.

Dere suyunun yönünün değiştirilmesi planlanıyor

 Bayburt Postası - Nişancı'nın kaybolduğu bölgede 210 kişilik Bayburt, Trabzon, Rize ve Erzurum'dan AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Jandarma, Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, Karayolları, Özel İdare, Trabzon AKUT ve diğer ekipler tarafından sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar, gün boyu devam etti.

Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı su altı arama ve kurtarma timi özel teçhizatlarla inebildikleri derede gün boyunca çalışmalarını sürdürdü. Sarp ve kayalık bölgede suyun şiddetli olmasına rağmen halatlarla derede arama çalışması yapan ekipler, sonuç alamadı.


Deredeki suyun yönünün değiştirilmesi planlanıyor

Çalışmaların sürdürüldüğü bölgeye gelen Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, aramaların yapıldığı derede, ekiplerin daha rahat çalışması için suyun azaltılması konusunda planlama yapıldığını söyledi.



Pehlivan, "Maalesef henüz ulaşamadık, bugün itibarıyla da ulaşamadık ama çalışmalar kesintisiz şekilde devam ediyor, edecek. Dün itibarıyla Abdulkadir kardeşimizin ayakkabısının tekine ulaşmıştık, daha öncesinde de tripoduna, mikrofonuna ulaşılmıştı." diye konuştu.

Vali Pehlivan, bugün ayrıca suyun yoğunluğunu dikkate alarak yönünü nasıl değiştirecekleri konusunda DSİ Bölge Müdürlüğüyle çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Suyun biraz daha yukarı bir kottan en azından azaltılması, arkadaşlarımızın rahat çalışması için azaltılması konusunda da bir planlama yaptı arkadaşlarımız. İSKİ Genel Müdürlüğüyle de İstanbul'la da görüştük. DSİ Bölge Müdürlüğümüzle inşallah müşterek bir çalışma yapacaklar ve suyu azaltmaya çalışacağız ve bunu başarırsak arkadaşlarımız, özellikle bu dik vadide daha rahat hareket edip bu alanı komple tarama imkanı elde edecekler."

Havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalara yarın sabah yeniden başlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 5 yıl önce

Ekmeği için yollara düşen buguzel insana türlü hakarette bulunan insanlıktan nasibini almamışlara sesleniyorum birgün sizinde kapiniz çalınır...

Avatar
Muzaffer.gurbetdeki.keleverekĺi 5 yıl önce

Ulan.siz.kesin.ermeni.tohumusunuz
Yunan.tohumusunuz.buulkude.nisancilar.
Bitmez.bunu.iyi.akliniza.sokun.tabi.aklinuz
.varsa.satilmis.sirtlanlar.buulkenin.
Nimetlerinden.enfazla.sizin.gibi
.satılmis.hasiyetsizler.faydalaniyor.
Ancak.yınede.hiyanetlik.yapiyorsunuz.
Şerefsizler.