Çamur Barajı projesi gölete dönüştü

Bayburt’ta 7 köyü çok yakından ilgilendiren ve uzun bir süredir yapılması beklenen Çamur Barajı projesi gölete dönüştü.

Çamur Barajı projesi gölete dönüştü
Bayburt Postası - Çamur Barajı projesi gölete dönüştürüldü. Bayburt’ta 7 köyü çok yakından ilgilendiren ve uzun bir süredir yapılması beklenen Çamur Barajı, ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle su seviyesi düşürülerek gölet projesine dönüştürüldü.

Damlıca, Kalecik, Serenli, Elmalı, Dikmetaş, Beşpınar, ve Akyaka köylerindeki geniş bir araziyi sulama amaçlı yapılması beklenen Çamur Barajı hakkında bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Çamur Barajı, baraj kapsamında değil ama su seviyesi düşürülerek gölet kapsamına alınarak yapılacak” dedi.

Demirözü ve çevresi için de hayati önem taşıyan Çamur Barajı ile ilgili DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Memiş, şunları söyledi:

“15 gün önce Bayburt eski Valisi Mükerrem Ünlüer ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’le birlikte DSİ Genel Müdürümüzle bu konuyu görüştük. Çamur Barajı, baraj kapsamında değil ama su seviyesi düşürülerek gölet kapsamına alınarak yapılacak. Bunun müjdesini de vermiş olayım”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenan tüfekçi 9 yıl önce

Kırklartepe barajının durumu ne acaba bilği verirmisiniz