Büyük Zafer’in 92. Yıldönümü kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Büyük Zafer’in 92. Yıldönümü kutlandı
Bayburt Postası - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Sabah erken saatlerde Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlayan ve Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden törenleri az sayıda vatandaş izledi. Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit ve Belediye Başkan Vekili Cemil Polat, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Ayhan Dursun’un sunuculuğunu yaptığı törende günün anlam ve önemine binaen konuşmayı Topçu Üsteğmen Osman Sezer yaptı.



Üsteğmen Sezer, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletinin inanç ve azminin zaferidir”

“Bugün Yüce Türk Ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, Ebedi Başkomutan  Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, omuz omuza vererek yaptığı var olma mücadelesinden, destansı bir zaferle çıkışının 92’nci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.  Bu zaferle Türk Ordusu milletiyle beraber dünyaya ‘Türk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez” mesajını vermiş, Türk’ün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu zafer, Türk vatanını işgal ve Türk’ü esir etme hayalini gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı; “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal’in ve ona yürekten bağlı olan Türk Milletinin inanç ve azminin zaferidir.”

“Sevr Antlaşması’nın yırtılıp atıldığı gündür”

30 Ağustos zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçler tarafından hazırlanan projelerden birisi olan Sevr Antlaşması’nın yırtılıp atıldığı, bu toprakların hakiki ve sonsuza kadar tek sahibi olan Yüce Türk ulusunun ve kahraman Türk ordusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyerek, bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda nasıl şahlanacağını dünyaya gösterdiği, tarihte benzeri bulunmayan eşsiz bir örnek olmuştur.”

“Emanetiniz ilelebet var olacaktır”

“Milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mensupları olarak bizler; bu milletten aldığımız güç ve kuvvetle; atalarımızın emaneti olan; Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile güçlü ordumuzun bize miras bıraktığı, şehit kanları ile sulanmış aziz vatan topraklarını korumaya, bu uğurda dün olduğu gibi bugünde canımızı seve seve vermeye hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ve başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları ve bu toprakları kanları ile sulayan milletimizin, aziz şehit ve kahraman gazilerinin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun. Emanetiniz ilelebet var olacaktır.”

Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencilerin Buğçe Nur Arslan’ın ‘30 Ağustos’, Taha Elçi’nin ‘Meçhul Asker’ ve İkmal Onbaşı Murat Civelek’in ‘Ağustos Şafağı’ adlı şiirleri seslendirmesiyle devam eden program tören geçidiyle sona erdi.  

  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.