'Binaya çıkan köprü' kaldırılıyor

Gençosman Mahallesi’nde Çoruh Nehri üzerinde yayalar için yapılan ve ‘binaya çıkan’ yönü ile dünyada eşi benzeri olmayan köprü sonunda kaldırılıyor.

'Binaya çıkan köprü' kaldırılıyor
Bayburt Postası - Plansız bir şekilde yapılmış olması ile bir şehircilik garabeti olarak dikkat çeken köprü yanına yapılacak yeni köprü ile ortadan kalkmış olacak.

2013 yılında yapıldığında karşısında Zahit Mahallesi’ne çıkan merdivenlerin yer aldığı köprü, zamanla karşısındaki arazilerin imara açılması ile binanın karşısında kalmıştı.

5 yılı aşkın bir zamandır bir işletmeye çıkan köprü kentin silüetine olumsuz bir görüntü katarken, vatandaşlarca da eleştirici konusu olmuştu.

Milyonlarca lira harcanarak demirden yapılan köprü estetik görüntü kazandırılmak amacıyla taş figürleriyle boyanmış zaman içerisinde bu çirkin görüntüler de yok olmuştu.  

Anahtar Kelimeler:
Gençosman MahallesiKöprü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 6 yıl önce

Çok beklersiniz biz bayburtlulak hak ediyoruz devam şak şak şak elimize bir parmak bal çalmışlar ekmeksiz katıksız ye canım çoruhu mafetmişler ses çıkaran yok yola devammmmm

Avatar
rambo yağız 6 yıl önce

Allahım akıl fikir versin ne diyem çoruh nehri oldu küçük tarla sulama kanalı akılsız fıkirsiz pilansız işler ne diyelim devletin para kasasıdeniz

Avatar
Bamsibeyrek 6 yıl önce

Kopruyu yapan belediye koprunun karsisina bina yapilacagjni bilmiyormuydu bu ne plansizlik sonucta orayi imara acan yine brlediye devletin kasasi ehil olmayan insanlarin elin zayi olup gidiyor bunun gibi yapilmis birsuru sacma sapan yatirimlar var erzurum koprusu yanindaki selale ucubesi mesela bunlardan biri buralara harcanan paralarin hesabini soran varmi planlarjnizi 3 yilligina degil en azibdan 50 yilligina yapsak daha mantikli olur

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Boşuna yapıldıysa yapılan bu harcamanın da yaptıran kişiye rücu edilmeli. Hatalı yada boşa harcamanın faturasının yaptırana kesilebildiği bir halin olduğunun da ispatlanmasını bekleriz. Bu da bir ilk olur ve tarihte sahnesini alır.

Avatar
Bayburtlu 69 6 yıl önce

Bayburt'ta ağaç dikseniz belli oluyor. O kadar küçüldük.. Şöyle 5 yıl sonra ne olacak acaba! 4 yıl altyapının bitmesini bekledik 40 günde cadde tamamen yapıldı. Istedi mi oluyor demek ki. Şimdi (ilkbahara) biraz yeşillendirme ağaçlandırma yapılsa. Dağlara çam dikilse meyve ağaçları dikilse yazın belediyemizin araçları her hafta sulasa çok mu zor olur...