BAYGİAD: ''Başbakan'ın sözleri vahim''

Bayburt Girişimci İş Adamları Derneği (BAYGİAD) bir basın açıklaması yaparak, gündemde yaşanan olayları değerlendirdi...

BAYGİAD: ''Başbakan'ın sözleri vahim''
Bayburt Postası - Bayburt Girişimci İş Adamları Derneği (BAYGİAD) bir basın açıklaması yaparak, gündemde yaşanan olayları değerlendirdi. BAYGİAD Başkanı Habip Berber, Hizmet Hareketi’ne yönelik Başbakan Erdoğan tarafından söylenen "inlerine girmek", "paralel devlet", "çete", "virüs", "taşeron" ve "haşhaşi" gibi ifadeleri "vahim sözler" olarak nitelendirerek, "Bir asırlık mazisiyle Türk - İslam alemine büyük hizmetler yapan Gönüllüler Hareketine yönelik karalama çabaları bizleri derin üzüntüye ve hayal kırıklığına sevk etmiştir" dedi.

17 Aralık sonrasında 2 binin üzerinde polisin ülkenin dört bir tarafında keyfi bir tavırla görev yerleri değiştirildiğine dikkat çeken Berber; “Yaşanan her türlü olumsuzluğu Hizmet Hareketi ile ilişkilendirmeyi kendine vazife bilen yeni bir zümre türetilmiş, iftiraya, kine, nefrete ve haset’e bandırdıkları kalem ve dilleriyle adete Hizmet Hareketine saldırmayı marifet bilenlerin nasıl bir seviye problemi yaşadıkları görülmektedir” dedi.

BAYGİAD toplantı salonunda BTSO eski Başkanı ve işadamı Erol Köprücü, ABA Koleji Müdürü Bekir Saliç, FEM Dershanesi Müdürü Ertan Özcan ve İşadamı Suat Köprücü’nün katıldığı toplantıda BAYGİAD Başkanı Habip Berber tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Lekeleme gayretine girilmiştir”


“Son dönemlerde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını ve sonrasında yaşanan olayları dikkatle takip etmekteyiz. Bir asırlık mazisiyle Türk - İslam alemine büyük hizmetler yapan “Gönüllüler Hareketine” yönelik karalama çabaları bizleri derin üzüntüye ve hayal kırıklığına sevk etmiştir. Hukukun en temel felsefesi olan “berat-ı zimmet” yani suç ispat edilmedikçe herkes masumdur ilkesi ayaklar altına alınmış, sanki bir şeylerin üzerini örtmek telaşıyla sürekli “hizmet hareketi” kara propagandalara mazur bırakılmış, ispattan uzak ithamlarla lekeleme gayretine girilmiştir.”

“Yeni bir zümre üretildi”

“17 Aralık ve sonrası gelişen süreçte masum insanlara değişik ithamlarda bulunulmuş, iki binin üzerinde neyle suçlandığı bilinmeyen ithamlarla emniyet kuvvetlerinde görev yapan polis teşkilatının mensupları ülkenin dört bir tarafında keyfi bir tavırla görev yerleri değiştirilmiştir. Yaşanan her türlü olumsuzluğu  “Hizmet Hareketi” ile ilişkilendirmeyi kendine vazife bilen yeni bir zümre türetilmiş, iftiraya, kine, nefrete ve haset’e bandırdıkları kalem ve dilleriyle adeta “Hizmet Hareketine” saldırmayı marifet bilenlerin nasıl bir seviye problemi yaşadıkları görülmektedir.”

“Türk Okullarına” yönelik aleyhte propaganda talimatı”

“Tüm bunlara ilave olarak Sayın Başbakanın “Hizmet Hareketine” yönelik olarak saf ettiği vahim sözler bizlerin şaşkınlığı ve hayretini bir kata daha artırmıştır. “İnlerine girmek”, “paralel devlet”, “çete”, “taşeron”, “virüs” gibi ağır ithamlarına en son olarak “Haşhaşi” benzetmesini de ilave ederek bizlerin gönüllerinde ve zihinlerinde büyük hayal kırıklıklarına sebebiyet vermiştir. En son Büyük Elçiler toplantısında, bu milletin bayrağını, nefesini, soluğunu ve tüm değerlerini dünyanın 165 ülkesinde temsil etmekten büyük onur ve gurur duyan, “Türk Okullarına” yönelik olarak aleyhte propaganda yapılması talimatını büyükelçilere iletmiş olması büyük bir talihsizlik olarak algılanmıştır. Faaliyet gösterdikleri tüm ülkelerde sulhun, sukutun, insaniliğin ve İslamiliğin tüm güzel örneklerini göstermeyi kendilerine gaye edinmiş olan “Türk Okulları”nın böyle ithamlara maruz kalması kabulü mümkün olmayan bir durumdur; ya da en basit tabirle kendilerine yapılan çok büyük bir haksızlıktır. Elbette gelecek kuşaklar tüm bunların değerlendirmesini yapacak, herkese hak ettiğini iade edecektir.”

“Zaman en güzel ilaçtır”

“Bu toz duman ortamda bile “hizmet hareketi” menfiliklere misliye mukabelede bulunmamış, kendi çizgisinden taviz vermeden   “la havle” diyerek, “bu da geçer ya Hu” demeyi tercih ettirmiştir. Üslubun ne denli önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha tüm insanlığa ispat etmiştir. Bu bağlamda yerelde Adalet ve Kalkınma Partisi Bayburt İl Başkanlığına gidilerek, bu üslup ve söylemden duyulan rahatsızlık, parti il yöneticilerine aktarılmıştır.  Elbette zaman en güzel ilaçtır. Tüm yaşananların daha iyi anlaşılması zaman gerektirecektir. Ama bu geçen zamanın zarara dönüşmemesi milletimiz ve yüksek ideallerimiz adına bir temennidir. Son olarak Merhum Akif in dediği gibi; “Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar/Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” Hisse ve ibret tüm yaratılmışların hesabına olması temennisi ile saygılar sunarız.”

Anahtar Kelimeler:
BAYGİADHabip Berber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

yolsuzlukları nasıl kapatacaklarını şaşırdılar. ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. daha öncede bdp için atıp tutuyorlardı, şimdi yan yanalar. cemaat ile yan yana idiler, şimdi demediğini bırakmıyor. ha cemaat denen kumpas makinasıda az değil. ikisi bir kaba bu kadar sığdı.

Avatar
talip 10 yıl önce

çok pişkinsiniz, bu halinize şapka çıkarıyorum, gerçekten tarih tekerrür eder mi bilmem ama allah bilir. ama osmanlı döneminde de, cumhuriyet tarihinde de çok tekke ve zaviye kapatıldı. eğer mevzu devlet ise devletin istikbali ise geriye kalan herşey teferruattır.

Avatar
çevik @talip 10 yıl önce

talip bey mevzu devletse gerisi elbet teferruat olmalı. ancak devlete zarar gelmesin diye de hırsızlık yapanlar aklanacak ve korunacaksa ortada devlet diye birşey kalmamıştır bunu ekleyeyim. hizmet hareketinin de yanlışları çok ama bu gündemde konu hırsızlık, öncelikle onun üzerine gidilmeli. daha sonra da hizmette ki yanlışlıkların ve buna izin veren devlet adamlarının üzerine gidilmeli. 11 yıl boyunca el ele kol kola okyanus ötelerine selamlarla geldiler buralara. herkes hatasının karşılığını çekecek.

Avatar
bilal aktas 10 yıl önce

Bence gündem değiştirme, hizmet hareketi senin benim çocuğundan oluşuyor. unutmayalim kimse anadoluda cocuklarini okutmazken bu insanlar geldi fedakarlık yapip dersane acti, öğretmenlik yapti. Allah hepsinden razi olsun helal isleri haramla amme maliyla isleri yok.

Avatar
cihan saka 10 yıl önce

keşke gerçekten de "bu da geçer" deyip sessizce bekleseydiniz. fakat böyle yapmadınız. daha doğrusu söyledikleriniz farklı yaptığınız işler farklı. zaten kul hakkı yiyerek işgal ettiğiniz emniyette taraftarlarınıza ikaz verilmesi gayet normal. o taraftarlar ki anadolunun öz sermayesini karalama çabası içine girdiler. o taraftarlar ki suriyeye giden yardımları (silah yahut erzak, ikisi de gerekli çünkü orda osmanlıdan kalan sorumluluklarımız var, türkmenler var.) engellediniz. kara propagandaya başladınız. avrupa birliği elçilerine peşkeş çekip devlet sırlarını paylaştınız (yazarlar vakfının ab elçileri toplantısını kastettim). kısacası yetim hakkı yiyerek doldurduğunuz kadrolar tıkanınca gerçek yüzünüzü gösterdiniz. ayrıca sizin 1 asırlık geçmişiniz yok 50 senelik geçmişiniz var. 1 asırlık geçmişi olan said-i nursî'dir. sizin de o ulvî zatla uzaktan yakından alakanız yok. vesselam...

Avatar
cemal 10 yıl önce

gazeteciler yazarlar vakfının büyükelçiler toplantısına hükümetten iki bakan katıldı.bu işler çamur at izi kalsın edebiyatıyla yürümüyor.tutturmuşlar bir dış güçler.söyleyin allah aşkına milletçe tavır alalım.patriotları malatyaya yerleştireceksin,incirlik üssü adanada halen açık,en çok toprak son 10 yılda israile satılmış,galataport ihalesini ofere vereceksin,borsanın yüzde 80 ine yabancılar ahim olacak,60 milyar dolar cari açığımız var...sonrada dış güçler diyeceksiniz.milleti bu kadar cahil mi zannediyorsunuz.çocuklarının üçüde abd de okuyacak,abd vatandaşı olacak,bize devletin okulları yeter diyeceksin...insaf

Avatar
omer bayram 10 yıl önce

Bencede gündem değiştirme yahu su bayburt a bakin ülkü bey sen sonra yatirim yapildimi biz habire silah kaciralim iranin parasini akliyalim oranda gitsin suriye yi bombalasin bugün avrupa birliğini suclayanlar bir gün cikip iran a ya sen neden muslumanlari bombaliyorsun dedimi aci ama gerçek bu sünni bir kiyim var sii kestirme polikasi kuzey iran suriye ve bizde buna alet oluyoruz

Avatar
şakir 10 yıl önce

bu millet hizmete çocuğunu emanet etti .onlar telekulak,kaset,ihh'ya operasyon,gibi şeylerle hizmeti hezimete uğrattılar,seçimlegelen seçimle gider okolay,bunlar hatalarınıda kabul etmiyorlar ,sorun bu..