Bayburt’un işsizlikte yeni rekoru!

2009’da Türkiye’nin işsizlik oranı en düşük ili Bayburt’ta son 4 yılda işsizlik oranı rekor düzeyde değişim gösterdi.

Bayburt’un işsizlikte yeni rekoru!
Bayburt Postası - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2013 yılına ait işsizlik, istihdam ve işgücüne katılma oranlarını açıkladı. Verilere göre nüfusun her geçen yıl azaldığı Bayburt’ta son 3 yılda istihdam önemli oranda gerilerken, işgücüne katılma oranı da düştü. Türkiye’nin en az nüfusuna sahip ili olmasına rağmen her yıl verilen göçle nüfusu biraz daha azalan kentte, beklendiği gibi düşük çıkan işsizlik oranı geçmiş yılların aksine Türkiye ortalamasına biraz daha yaklaştı.

2010 yılında yapılan araştırmada 4,7 ile Türkiye’nin en düşük işsizlik oranına sahip ili olan Bayburt, 2011’de işsizlik oranı 4,9, 2012’de 4,8 olarak iken 2013’te 6,2 olarak hesaplandı. Bayburt, bu sonuçlara göre 2010’da işsizliğin en düşük çıktığı il iken, 2013’te işsizliğin en düşük çıktığı iller sıralamasında 17’nci sıraya kadar geriledi.

Bayburt istihdamda da geriledi

TÜİK istihdam oranlarını da açıkladı. Verilere göre, 2010 yılında yaptığı araştırmada istihdam oranının en yüksek olduğu 5 ilden biri olarak ortaya çıkan Bayburt, en fazla istihdam sağlayan iller sıralamasında 2011’de 14’üncü sıraya, 2012’de ise 28’inci sıraya ve 2013’te de 33’üncü sıraya kadar geriledi. Buna göre istihdamın önemli oranda gerilediği kentte 2010 yılında yüzde 54,8 olarak tespit edilen istihdam oranı 2013’te 48,1’e düştü.

İşgücüne katılma oranı da düştü

Bayburt’ta istihdam oranının önceki yıllara göre oldukça gerilemesi, işgücüne katılma oranını da etkiledi. İşgücünün önemli bir göstergesi olan işgücüne katılma oranı verilerine göre 2010 yılında yüzde 57,5 ile iller 8 il arasında yer alan Bayburt, 2013 verilerine göre ise 51,3 ile 38’inci sıraya indi.

TÜİK’in bu verilerine göre 2010’da Türkiye’nin işsizlik oranı en düşük ili Bayburt’ta son 4 yılda işsizlik oranı rekor düzeyde değişim gösterdi. Nüfusun her geçen yıl azaldığı ve göçün devam ettiği kentte işsizliğin artması dikkat çekti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dost 10 yıl önce

enteresan

Avatar
YEŞİL 10 yıl önce

Aslında yorum yapmayacaktım ama dayanamadım bir işveren olarak .duygu sömürüsü yaparak bakkallar yok oldu diyerek bayburtta birilerine yaranmaya çalışarak kendi siyasi yandaşlarınnın ekmeğine bal sürerek iş sahası açmak isteyen büyük şirketleri şehirden kovma pahasına karar alarak birinin yaptığını diğeri yıkarak bir şeyler yaptığını zanneden belediye önce öz eleştiri yapsın kendini değil milleti düşünsün ..... Ve Allah aşkına millet biraz uyansın lütfen.Ve kardeşim yandaş medya istemiyoruz doğruyu daima doğruyu yazalım. bitirmeden önce şunu da eklemek isterim ki Bayburt sanırım bu durumu hakkediyor.!!!!!!

Avatar
Lokman sevimli 10 yıl önce

Ehliyetli liyakatli ufku genis insanlar gelmedigi surece bayburt vayburt olarak kalacaktir.

Avatar
cann demiray 10 yıl önce

su bizim turcu gecinen yazar larimiz artik sahsi cikar yerine ülkenin cikarlarini ön planda tutsalar negüzel olurdu selsmlsr cann demiray

Avatar
kemal 10 yıl önce

Ne ekersen onu biçersin demişler. Bayburt halkı da ektiğini böyle biçiyor işte...

Avatar
orhan aydın 8 yıl önce

yıllarca istanbulda tekstil üretimi yaptım asker ve emniyete 1500 kişinin calıştıgı fabrikamda 10 gün önce dogdugum şehre BAYBURDA KALICI BİR ESER BIRAKMAK FİKRİ İLE YANIP TUTUŞURKEN FİKRİMİ BAYBURDUN İLERİ GELENLERİNE ACTIM bayburda 5000 kişinin yaz kış calışacagı bir konfeksiyon fabrikası yapıp bayburdun insanına olan vefa borcumu ödemek istiyorum belkide bayburda büyük şehirlerden tersine göc ü başlatabilirim emniyete ve askerlere giydikleri giysileri üretecek 45 bin metre kare bir fabrika bayburdu türkiyenin ortadogunun ve tüm dünyanın askeri ve plisi giydiren bir üst haline getirme projem devam ediyor ve görüşmelerimi heyacala dinleyen projeme destek veren belediye başkaqnı il başkanı akp ve danışman hemşerilerime umarım yakında güzel haberler veririm

Avatar
Akın 5 yıl önce

Kardeşim Yıllardır bayburt değişmedi 81 İl değişti bayburt yine aynı bayburt İl Başkanı Belediye Başkanı Millet vekilleri Çaldıkca Millet aç ve işsiz Kalmaya devam edicek Tüyü bitmemiş yetimin Hakkını Yiyenler öte tarafta kusacak ...

Avatar
Filiz Karakum 2 yıl önce

Bayburt iş olarak gelişmedi malesef ki ne iş var ne de bir ilan akp zamaninda her tarafta is vardı alım yapılıyordu en azindan kimseyi yarı yolda birakmadilar işe koydular ama sağolsun mhp o konuda boş dediklerini yapmadilar dogru düzgün ilan yok yaaa Ama nasil süruyor bu is oy toplaninca kapı kapı oy isterseler iş yapmaya gelince sadece laf baska birsey gormedim ben ne kadar genç issiz olanlar var lütfen elinizi vicdanıniza koyun eş dost akrabayi bir sekilde veya torpil yoluyla ise girer ama geride olan kalır öylece iste bayburtun hali ama o kadar pismanim ki mhpye oy kullandigim icin yazik yaaa gercekten 2 senedir söz verip de yapmadiklari iş icin halende konusuyolar ...Bence bundan sonra kimse susmasin herkes konussun goruyoruz bayburtu iste iş olanağı sıfır yokk yazık gercekten