Bayburt’ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Bayburt'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Bayburt’ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası
Bayburt Postası - Vali Ali Hamza Pehlivan, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, trafikle ilgili duyarlılığın Bayburt ve ülke genelinde arttırılması yönündeki çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini söyledi.

Bütün bu çalışmalara rağmen zaman zaman kazalarla ilgili üzücü haberler alındığını belirten Pehlivan, "Maalesef bütün çalışma ve çabalara rağmen kazalar yaşanıyor. Bunların önlenmesi ve ölümlü kazaların azaltılması ve nihai olarak sıfırlanmasına yönelik başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere ilgili diğer bakanlıklarımızın da işbirliğiyle çeşitli kampanyalar düzenleniyor, çalışmalar yapılıyor." dedi.

Pehlivan, 2019 yılının da İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla yaya öncelikli yıl ilan edildiğini belirterek, "Bu çalışmalar sonuçsuz da kalmıyor. Önceki haftalarda bakanlığın bununla ilgili bir açıklaması oldu. Ölümlü trafik kazalarında önemli oranda düşüşler var, 25-30'larla ifade ediliyor. Gönül arzu ediyor ki bu çok daha aşağılara düşsün ve sıfırlansın. Artık trafik kazalarında ölümlerden konuşmayalım." diye konuştu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Güney ise Bayburt'ta 2018 yılında polis sorumluluk bölgesinde biri ölümlü, 136'sı yaralamalı, 184'ü maddi hasarlı olmak üzere toplam 321 trafik kazası meydana geldiğini aktardı.

Güney, meydana gelen bu kazalarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 289 kişinin de yaralandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Meydana gelen bu kazaların büyük bölümünün sürücülerden kaynaklı kavşak ve kavşaklara yakın alanlarda meydana geldiği belirlendi. Yine 2019 yılı nisan ayı itibarıyla ilimizde polis sorumluluk bölgesinde biri ölümlü, 25'i yaralamalı, 37'si maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda da 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 83 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

Konuşmaların ardından program, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları Bayburt Şube Şefliğince öğrenciler için Kapalı Spor Salonu bahçesinde oluşturulan trafik eğitim alanı ile stantların gezilmesiyle sona erdi.

Programa, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.