Bayburtlu'ya soruldu: AB'ye karşı mısın?

Bayburt’ta Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin birey yaşamına olumlu etkisinin olacağını düşünenlerin oranı Türkiye ortalamasından yüksek çıktı.

Bayburtlu'ya soruldu: AB'ye karşı mısın?

Bayburt Postası - Türkiye'deki  81 il arasında Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından en fazla yararlanan illere göre sözleşme tutarında 53 ilden daha fazla pay alan, sözleşme adedinde ise 50 ilden daha çok proje geliştiren Bayburt’ta, AB üyeliğinin birey yaşamına olumlu etkisinin olacağını düşünenlerin oranı da Türkiye ortalamasından yüksek çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti 2013 verilerine göre Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde birey yaşamının olumlu yönde etkileneceğini belirtenlerin oranı Türkiye genelinde yüzde 37,1 iken, bu oran Bayburt’ta yüzde 39,9 olarak belirlendi.

TÜİK Yaşam Memnuniyeti 2013 verilerini içeren anketli çalışmasının sonuçlarına göre, Bayburt’ta olası AB üyeliğinin Türkiye genelinde birey yaşamına etkisinin olumlu yönde olacağını belirten yüzde 39,9’a karşı, yüzde 24’ü olumsuz yönde, yüzde 8,5’i etkisinin olmadığını belirtti. Ankete katılanların yüzde 24,5’i de görüş belirtmedi.

AB’ye tam üyeliğimizin tartışıldığı son 11 yıl içinde, kamu ve özel kuruluşların AB’den teşvik ve destek alan illerden biri olan Bayburt’ta Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için referandum yapılması durumunda üyelik yönünde oy vereceğini belirtenlerin oranı da tespit edildi. Bayburt’ta ankete katılanların yüzde 43’ü tam üyeliğe “evet” derken, yüzde 30,2’si karşı olduğunu belirtti. Türkiye genelinde ise “evet” diyenlerin oranı yüzde 46,5, karşı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 27,2.

Anahtar Kelimeler:
TÜİKABAvrupa Birliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alperen6969 10 yıl önce

avrupa birliği hristiyan birliğidir.. türkiye çıksın desinki biz hristiyan olduk anında almazlarsa adam değilim gelin suratıma tükürün... bırakın şu avrupa denilen medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarları herkes şunu bilsin ki türkiye avrupaya değil avrupa türkiyeye muhtaç....