Bayburt'un milletvekili sayısı yeniden değişti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi

Bayburt'un milletvekili sayısı yeniden değişti

Bayburt Postası - 2021 yılı nüfus sayımları dikkate alınarak gerçekleştirilen düzenlemede, Bayburt'un milletvekili sayısı yeniden 2'ye çıkarıldı. 

2011 yılındaki seçimlerde ilk kez 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt, 2015 yılında yapılan iki ayrı seçimde 2'şer milletvekili ile temsil edilmiş, 2018 yılında ise TBMM'ye 1 milletvekili göndermişti. 

Son nüfus sayımında artış gösteren Bayburt, bugün seçim olsa 2 milletvekili ile temsil edilmeye hak kazanmış durumda. 

4 ilin vekil sayısı değişti

YSK'nın yapmış olduğu son düzenlemede Eskişehir ve Muş’un milletvekili sayısı 1 azalırken, İstanbul 1’inci bölge ve Bayburt’un vekil sayıları 1’er tane arttı.

7 milletvekili ile temsil edilen Eskişehir’in milletvekili sayısı 6’ya indi. 4 milletvekili ile temsil edilen Muş ise 3’e düştü. İstanbul’un 97 olan milletvekili sayısı 98’e, Bayburt ise 1’den 2’ye yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gerek yok 2 yıl önce

Bence bayburt a vekile gerek yok şu anda varlığı ile yokluğu arasında fark varmı hele öğretmen ne belediye başkanı olsun çok çektik şu andada başımızda var nede milletvekili olsun ayrıca 600 vekil çok 300 yeter düzenleme yapılıp indirilmeli dışardan bakan atanmamalı bu millet acından ölüyor onlarımı bakacak

Avatar
Şimdi Gümüşhane düşünsün 2 yıl önce

Artık Bayburt'u kimse tutamaz.

Avatar
Alperen 2 yıl önce

Ne farkeder 0, 1, 2 hepsi aynı. Kişilik olarak iyi siyasette berbat iki milletvekili seçeceğiz demekki. Çevre illerin milletvekillerinin Bayburt u savunmasını bekleyeceğiz. Bir 5 yıl daha tren saat kulesinin etrafını dolaşıp Trabzon a ulaşacak.

Avatar
Nivli 2 yıl önce

Demekki iki kişi vekil aylığı alacak nede olmasa Bayburt un hiç bir eksiği yok kürsüde hiç görmüyoruz vekilimizi sayın bakanimiz Naci agbal ve Şahap kavcioglu hariç suanki vekilimizin Bayburt un bir sorununu kürsüde söylerken gören varmi

Avatar
tufan 2 yıl önce

MHP AKP il başkanları yıllardır aynı. belediye başkanlığı milletvekilliği sıraya bağlanmış, temsil icin il dışına cıkıldığında cok yetersizler

Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 2 yıl önce

(Ahmet bey)600 tane robot koysunlar her parti uzaktan kumandayla milletvekilinin elini indirip kaldırsın. Eğer milletvekilliği anlayışınız buysa o kadarını robotlar da yapar. Şehrin hakkını savunmuş ya da savunmamış taş üstüne taş koyan var mı yok sen ona bak. Ayrıca o Kamer Gençin çeyreği kadar olabilseler şu anda memleketimizin bir çok sorunu çözülürdü

Avatar
Ahmet 2 yıl önce

Nivli arkadaşa,
Meclis kürsüsü, şehrin sorunlarının çözüm mercii olmadığını unutmamak gerekir. Seçmene selam göndermek için meclisi ve meclisin imkanlarını kullanıp, onu da sosyal medyada ballandırıp yıllarca servis edenler, memleketin bütün sorunlarını çözüyorlarsa, Tunceli'nin hiç bir sorunu kalmamış olması gerekirdi. Kamer Genç'ten çok, meclis kürsüsüne işgal eden bilmem.

Avatar
Kahraman 2 yıl önce

Hayırlı olsun ama inşAllah eskiler ve öğretmen olmaz