Bayburt'ta yangınzedelerin yaraları sarılıyor

Bayburt'ta çıkan yangında evleri ve ahırları yanan vatandaşlara yem desteği sağlandı..

Bayburt'ta yangınzedelerin yaraları sarılıyor
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Yukarı Gençosman Köyü’nde geçtiğimiz aylarda çıkan yangın sonucu mahsulü zarar gören çiftçilere destek amacıyla yem dağıtımı yapıldı.

Vali İsmail Ustoğlu, yardım kapsamında 11 ev ile ahırın tamamen yandığı Gençosman köyünü ziyaret etti. Yangında evleri yanan ve AFAD tarafından köy meydanında kurulan konteyner evlerde yaşayan vatandaşlarla görüşen Ustaoğlu, baharla evlerinin yapımına başlamayı planladıklarını söyledi. 


Ustaoğlu, köy sakinlerince kendilerine gösterilecek uygun bir yere bu evleri inşa edeceklerini belirterek, "Bu tür afet olan yerlerde olaydan sonraki yerlerin tespiti ve hak sahiplerine yer verilmesi hususu öncelikli olarak ihtiyaç sahibi kişilerin gösterecekleri tapulu alanlardır." dedi.

Yaşanan üzücü olayın ardından devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, "Yaşadığınız bir acı olay var, üzüntü verici bir olay var. Artık bundan sonraki süreçte devletimiz daha olayın ilk dakikasından itibaren sizlerin yanında. İlk etapta yerleşiminizi geçici olarak AFAD aracılığıyla burada sağladı. Tabii ki bunlar biraz zor şartlar ama en azından bir mekanda belirli ihtiyaçlarınızı karşılamaya çalıştık." diye konuştu. 

Vali Ustaoğlu, Bayburt Zirat Odası Başkanlığının yaptığı yardımın bu toprakların bir kadirşinaslığının örneği olduğunu dile getirerek, "Bu memlekette bunlar bizim en büyük güvencemiz, en büyük moralimiz. Bu vesileyle ben ziraat odası başkanı şahsında tüm yönetime ve üyelerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından hayvancılıkla uğraşan ailelere 250'şer kilogram hayvan yemi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce de suluk dağıtıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 7 yıl önce

Canihin yiyim Sayin Valim ne eyi adamsan!