Bayburt'ta mahalle odaları 1,5 yıl aradan sonra açıldı

Bayburt'u ayrıcalıklı yapan en önemli özelliklerinden biri olan mahalle odaları 1,5 yıl aranın ardından kapılarını aralıyor.

Bayburt'ta mahalle odaları 1,5 yıl aradan sonra açıldı

Bayburt Postası - Covid-19 salgını dolayısıyla 30 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar kapalı olan mahalle odaları, dün alınan kararla vatandaşın hizmetine yeniden açıldı.

Bayburt Valiliği, mahalle odaları ilgili kararı mahalle muhtarlarına bıraktı. Bayburt merkezde görev yapan mahalle muhtarları, mahalle odalarının geleceği ile ilgili dün bir toplantı gerçekleştirdi. Görüş ayrılıklarının da yaşandığı toplantı sonrası yapılan oylamada oy çokluğu ile mahalle odaları vatandaşın kullanımına açıldı. 

Özellikle yaz aylarında topluluk halinde yapılan etkinliklerin tamamına izin verilmiş, fakat mahalle odaları kapalı tutulmuştu. Vatandaşlar, düğünlerin, geniş katılımlı toplantıların serbest edildiği bir ortamda mahalle odalarının kapalı tutulmasını eleştirmişti. 

Dün alınan kararla birlikte mahalle odaları bugünden itibaren cenaze, kahve içme gibi merasimlere açılacak.,Mahalle derneklerinin cenaze sahiplerine yönelik verdiği yemek hizmeti de sürecek. 

Öte yandan salgın dolayısı ile hayatını kaybeden vatandaşların cenazeleri ise yine mezarlıkta kılınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.