Bayburt'ta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında toplantılar

Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında faaliyetlerine devam ediyor.  

Bayburt'ta Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında toplantılar

Bayburt Postası - Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından toplantılar düzenlendi. Toplantılar, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Müdürlük ve bağlı kuruluşlarında görevli meslek elemanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, kadın kooepratiflerine, merkez ve ilçe teşkilatında görevli kolluk kuvvetleri olmak üzere 4 gruba yönelik olarak gerçekleştirildi.  

Bayburt Vali Yardımcısı Göksel Yüksel başkanlığında ve ilgili kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla  toplanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında da söz konusu planın tanıtımı yapıldı ve bilgi paylaşımında bulunuldu. 

2007 yılından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinesinde kadın alanında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katıldığı odak görüşmeler neticesinde Ulusal Eylem Planları oluşturulmuş, bu çerçevede 2021-2025 yıllarını kapsayacak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, medya, akademisyenlerin katkı ve katılımları ile hazırlanmış ve 30 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Plan; "adalete erişim ve mevzuat", "politika ve koordinasyon", "koruyucu ve önleyici hizmetler", "toplumsal farkındalık",  "veri ve istatistik" olmak üzere 5 hedef başlığından oluşmakta ve bu hedef başlıkları altında 28 strateji ve 227 faaliyet bulunmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.