Bayburt'ta Dilenen Aileler Mobil Çocuk Toplantısı

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde Dilenen Aileler Mobil Çocuk toplantısı gerçekleştirildi.  

Bayburt'ta Dilenen Aileler Mobil Çocuk Toplantısı

Bayburt Postası - Konuyla ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile gerçekeşen toplantıda, mobil ekip çalışması ile; çocukların dilenmesine, çalışmasına engel olmak ve çocukları sokağın tehlikelerinden, risklerinden korumak aynı zamanda onları bu konuda aracı olarak kullanan diğer insanlara gerekli yaptırımlar uygulayabilmek ve uygun sosyal hizmet modellerini belirlemek gibi hedeflerinin olduğu kaydedildi.

Toplantıda, konuyla ilgili ilde kurumlarca yürütülen çalışmalara değinildi.

Vatandaşların dini ve toplumsal hassasiyetlerinin istismar edilmemesi, sömürülmemesi ve dilencilik yapılmaması konusunda farkındalık oluşturulması yönünde müftülük tarafından camilerde bilgilendirme çalışmaları ve belediye ekipleri tarafından halka anons yapıldığı, aileye, çocuğun sokakta çalışmaya devam etmesi durumunda karşılaşabilecekleri ihmal, istismar ve yaptırımlar konusunda geniş bilgiler verildiği belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.