Bayburt'ta 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kutlandı

Türk PDR Derneği Bayburt İl Temsilciliği, 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Gününü kutladı.  

Bayburt'ta 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü kutlandı

Bayburt Postası - Geçtiğimiz Temmuz ayında kuruluşunu tamamlayan Türk PDR Derneği Bayburt İl Temsilcisi Öğr. Gör. Emirhan Aktaş oldu. Aktaş'ın yönetim kurulunda İl Genel Sekreteri olarak Arş. Gör. Baki Büyüksevindik, İl Örgütlenme Sekreteri Psikolojik Danışman Songül Asdemir Dumlupınar, İl Eğitim Sekreteri olarak Psikolojik Danışman Şeyma Güler ve Basın ve Yayın Sekreteri olarak Psikolojik Danışman Elif Aygün Yeltirik görev aldı. 

Türk PDR Derneği Bayburt İl Temsilciliği, 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Gününde akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, Türk PDR Derneği Bayburt İl Temsilcisi Öğr. Gör. Emirhan Aktaş, Bayburt Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Karacil, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metin Kaya, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Attila Kuyruk, Bayburt Üniversitesi'nden akademisyenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü' nde görev yapan psikolojik danışmanlar ve PDR ana bilim dalında öğrenim gören lisans öğrencileri katıldı. 

İl Temsilcisi Öğr. Gör. Emirhan Aktaş yemeğin ardından 30 Eylül Psikolojik Danışmanlar günü münasebetiyle derneğin kuruluş amacı ile ilgili açıklamada bulunudu. Aktaş'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin 70 yılı aşkın bir geçmişi bulunmaktadır. 1950’li yıllarda kavram olarak Türk Eğitim Sistemine giren PDR hizmetlerinin, günümüzde eğitim, adalet, sağlık, endüstri gibi birçok çalışma alanı olup bu alanların sayısı giderek artmaktadır. Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 03.07.1989 tarihinde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Der) kurulmuştur.

PDR lisans mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere farklı kamu/özel kurum ve kuruluşlarda, Asdep, Piktes gibi projelerde, psikolojik danışman/ pedagog/klinik psikolog gibi farklı kadrolarda çalışan yaklaşık 70.000 Psikolojik Danışman bulunmaktadır. Üniversitelerde ise 20.000 civarında PDR öğrencimiz lisans eğitimini sürdürmektedir.

Mesleğimizin ulusal düzeyde tanıtımı, hizmetin verildiği kurum ve kuruluşlar ile hizmet alanlara yönelik meslek farkındalığının sağlanması, eğitim, sağlık, insan kaynakları başta olmak üzere birçok hizmet kolunda çalışma yapan meslektaşlarımızın meslek bilincini arttırmak, mesleki motivasyonlarını sürekli kılmak ve mesleğimizin ülkemiz ve insanlarımız için önemine dikkat çekmek amacıyla Psikolojik Danışman meslek grubunun çatı meslek örgütü Türk PDR Derneği’nin ilk genel kurul tarihi olan 30 Eylül 1989 gününe atfen her yıl 30 Eylül günü, Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak tüm yurtta kutlanmaktadır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.