Bayburt'ta 101. Kurtuluş Coşkusu

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bayburt'ta 101. Kurtuluş Coşkusu
Bayburt Postası - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Program kapsamında, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile bazı kamu kurumlarının müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, işgal yıllarında Ermeni çetelerce şehit edilen dönemin belediye başkanı Hafız Süleyman'ın, Ulu Cami bahçesindeki mezarını ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Vali Pehlivan ve beraberindekiler, Bayburt Ortaokulu bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk sundu.

Valilik önünde devam eden programda konuşan Pehlivan, Bayburt'un kurtuluşunu, Kop Müdafaası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sürdürülen milli mücadele, Çanakkale, Dumlupınar ve Anadolu'nun her köşesinde verilen mücadelelerle birlikte değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Pehlivan, Kop müdafaasının sadece Bayburt'un müdafaası için değil bütün Anadolu için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Orada yaklaşık 6 ay süren mücadele neticesinde Anadolu'nun vilayetlerinin, ecdadımızın toparlanması için bir fırsat oluşturmuştur. Bugün vesilesiyle Kop şehitlerimizi de rahmetle yad ediyoruz. Orada çok büyük ve hazin hikayeler var." dedi.



Belediye Başkanı Memiş ise milletlerin hafızalarının da insanların hafızaları gibi olduğunu ifade ederek, "İnsan hafızasını kaybeder mankurtlaşırsa ondan hiçbir şey olmaz. Bunun için de Bayburt ve Bayburtlular olarak hafızamızı kaybetmeme adına bu hadiseleri bilmemiz, öğrenmemiz, diri tutmamız, gelecek nesillere aktarmamız çok önemlidir." diye konuştu. 

Etkinlikler, kurtuluş günü ile dönemin belediye başkanı Hafız Süleyman'ın şehit edilmesinin canlandırılması ve halk oyunları gösterisiyle tamamlandı. 

Kutlama programına, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Bayburtun Kurtuluşu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
m.akif 5 yıl önce

Bu gösterilerde görev alan sanat adamlarından biraz bahsetseniz daha güzel olmazmı. .en azından isimleri ni yazın.

Avatar
Ozan 5 yıl önce

İstiklal Marşı okunduğnda kalkmamış protokol videolarını izleyince yazık dedim. O bizim bağımsızlığımız kanımız canımız olan İstiklal Marşı nerede okunursa okunsun kalk ayağı dik dur oturma saygı duy demektir. Türk demek İstiklal Marşı demektir. Türk demek saygı demektir. Gavur böyle yapsa ona ne söyleyelim ki. Ama burası Bayburt.

Avatar
Ayaklar_Başoldu 5 yıl önce

O değilde yine iş bilmezliğimizle ünlü olduk. İstiklal Marşı başladığı anda ayağa kalkmamak ne demek. Nasıl böyle bir hata yapılabilir ? Bayburtumuza ve Bayburtun önde gelen isimlerine bu hiç yakışmadı.

Misafir Avatar
Kara 5 yıl önce @Ayaklar_Başoldu

Istiklaline deger atfetmeyen, istiklalin ne oldugundan bihaber bir kusak yetisti hamdolsun! Yasadigi topraklari haketmeyen güruhlarin basina nelerin gelecegi tarihte Ispatiyla mevcut kardesim. Üzerine ölü topragi serpilmis, cahil ve deger bilmez yiginlardan yaradana sigininiyoruz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Murat Çelik 5 yıl önce

Açılım sürecinde kurtuluş günlerinin sahnelenmesi kaldırılmış, sanki o günler yaşanmamış gibi yapılan kutlmalardan, yeniden temsilide olsa ermenilerin, topraklarımızda gözü olanlanların yurdun dört bir yanından kovulma sahnelerini çoşkuyla izliyoruz.