Bayburt, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Sarıkamış Şehitleri için Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.

Bayburt, Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından dev bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı yürüyüşte Bayburt, Sarıkamış Şehitleri'ni andı. 

Sarıkamış Harekatı'nın 100’üncü yıldönümünde, donarak şehit olan on binlerce asker için Bayburt'ta 'anma yürüyüşü' düzenlendi. Bayburt Gençlik Merkezi önünden başlayan ve yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşe Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ve STK temsilcileri katıldı. 

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve katılımcıların Türk bayrakları ile eşlik ettiği yürüyüş Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Etkinlik Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan'ın Kuranı Kerim okuması ve dua edilmesiyle sona erdi.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı olduğunu belirterek, "Şehitlerimizi anmak, onlara vefa duygularımızı göstermek, bu vatan toprağını onların emanetine sahip çıkarak yaşatmak, var olmasını sağlamak için ilimizde düzenlediğimiz yürüyüşümüze halkımız büyük teveccüh gösterdi. Bu vatanı bize bırakan şehitlerimize minnettarlığımızı bir kez daha bildirir, kendilerine Allah'tan rahmet diler, aynı şekilde şehitlik mertebesine Cenab-ı Allah'tan bizleri de ulaştırmasını niyaz ederiz." dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.