Bayburt Kalesi’nde kazı ve restorasyon

Bayburt Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışması kaldığı yerden devam edecek.

Bayburt Kalesi’nde kazı ve restorasyon
Bayburt Postası - Bayburt Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışması kaldığı yerden devam edecek.Geçtiğimiz yıllarda yapılan 1. Etap onarım çalışmalarının ardından eksik kalan kısımların restorasyonu için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ve kurul projeleri doğrultusunda 20.07.2017 tarihinde ihalesi yapılan onarım çalışmaları için 06.09.2017 tarihinde yer teslimi yapılarak uygulama çalışmalarına başlandı. Onarım çalışmaları kapsamında önceki dönemde restorasyonu eksik kalan surlar, kilise restorasyonu ile kazı çalışmaları yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Kalesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Kiliseler onarılacak, bundan eminmisiniz, fazla güneşte kalmış olmalısınız.

Misafir Avatar
Genç Türk 7 yıl önce @Safak Güngör

Neden onarılmasın, o kilise de Bayburt'un, içinde bulunduğu kalenin bir parçası. Şuanda Bayburt'ta bir çok tarihi bina harabe halinde. Hepsi düzeltilsin, hepsi kullanılsın. Şehre olumlu bir hava getirecektir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ozan 7 yıl önce

Kalenin onarılması, içerisinde küçük dükkanların açılması ve burada çay ocağı, turistik eşya satış reyonlarına kavuşturulması sonucu turizme katkısı olacak ve İlin tanıtımına katkısı olacaktır.