Bayburt Kalesi projesi ihaleye çıkıyor

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Kalesi projesinin 20 Temmuz'da ihaleye çıkacağını duyurdu.

Bayburt Kalesi projesi ihaleye çıkıyor
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Kalesi projesinin 20 Temmuz'da ihaleye çıkacağını duyurdu. Kavcıoğlu, arkeolojik kazı, sur onarımı ve sosyal amaçlı tesislerin inşaa edileceği proje için 2017 yılı bütçesinin yaklaşık 4,5 milyon lira olduğunu açıkladı. 

Kavcıoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle: 

"Koruma kurulunca onaylanan Bayburt Kalesi sur onarımı, arkeolojik kazısı projesi sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı alınan Bayburt Kalesi projesi 20.07.2017 tarihinde ihale ediliyor. Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne verilen yetki doğrultusunda ağustos 2017 tarihinde onarımına başlanacak ve eş zamanlı arkeolojik kazısı da devam edecek. Kalenin belirli yerlerinde büfeler, wc, gezi alanları olmak üzere sosyal amaçlı kullanılan yerler yapılacak. 2017 yılı bütcesi yaklaşık 4.5 milyon lira olan proje Bayburt'umuza hayırlı olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetçi 7 yıl önce

O harcayacağınız parayla bir fabrika açın Bayburt için daha hayırlı.Baybutta turist getirmek çabası yerine Bayburtluyu Bayburtta tutmanın çabası içinde olun

Avatar
hüseyin 7 yıl önce

Mızrağı çuvala sığdırmayı bırakalım lütfen.Bayburtlu genç kahvede gün tüketene kadar iş tutsa memleket kalkınsa o zaman kaleyi national geographic bile gelir inceler.

Avatar
Lokman 7 yıl önce

Uzun zaman önce okudugum birkitap da dogu karadeniz bölgesinde iskit türklerinin karadeniz kiyilarina ulasmak icin kurdugu bir kale veya yerlesim yerinin bayburt Kalesinin oldugunu dusunuyorum kalenin arka kisminin assagiya dogru yatay bicimde katmanli olarak kücuk evlerin olabilecegini tahmin ediyorum lütfen bu bilgiyi arkeoloji yürütecek ekip'e ulastirmanizi rica ediyorum artik sorumluluk sizde kalin saglicakla.

Misafir Avatar
bayburtlu 7 yıl önce @Lokman

lokman nickli arkadaş sen bilgi vermesen var ya kim nasıl araştırma yapacaktı ? helal olsun sana bayburt'un medeni iftarı seni beyin adam beyin :)

Beğenmedim! (1)
Avatar
Hüsamettin 7 yıl önce

Helal olsun vekilimize. Çalışıyor, çabalıyor. Keşke yerel yöneticilerimizde bu kadar gayretli olsa

Misafir Avatar
HÜSAMETTİN 7 yıl önce @Hüsamettin

HÜSAMETTİN BEY SEN HER HALDE BAYBURTU TANIMIYORSUN BOŞ İŞLER BUNLAR BİZ VEKİLDEN İCRAAT BEKLİYORUZ

Beğenmedim! (3)
Avatar
ERHAN 7 yıl önce

KALE KAZI ÇALIŞMLARANDA,ÇIKACAK OLAN ESERLER NERDE TEŞHİR,
EDİLECEK,ZİRA MÜZE YOK,?,ÇOK ACI BİR DURUM.