“Bayburt gelirlerini yatırıma dönüştürmek zorunda“

Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2015 Yılı Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

“Bayburt gelirlerini yatırıma dönüştürmek zorunda“
Bayburt Postası - Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2015 Yılı Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. KUDAKA Genel Sekreter Vekili Murat Karapınar'ın 2015 yılı Mali Destek Programları hakkında bilgi verdiği toplantıda konuşan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, "Bayburt gelirlerinin bir kısmını tasarruf edecek, tasarruf ettiği gelirin bir kısmını veya büyük bir kısmını istihdam yaratacak, milli geliri artıracak, üretim yapacak bir yatırıma dönüştürmek zorundadır" dedi.

Bir ülkenin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkabilmesi için mutlaka tasarruf yapılması gerektiğini belirten Yusuf Odabaş, “Tasarrufun; istihdamı artıracak, milli geliri artıracak, yatırıma dönüşmesi lazım her halükarda işletmenin kurulması, istihdamı artıracak bir üretim yapar seviyesine gelmesi lazım" diye konuştu.

İhtiyaçların, taleplerin önünde olduğunu ve ayağı yere değebilecek projeleri destekleyeceklerini ifade eden Vali Odabaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Özel sektör mutlaka yatırım yapmalı. İşte bu kalkınma ajansları olarak bu yatırımlara tabana yayılmış bu özel sektörün yatırımlarına mali destek yapmak amacıyla bu ajanslar kuruldu. Bu ajanslar her vilayete imkânları ölçüsünde belli şartlar ve projeler doğrultusunda mali destek veriyor. 2015 yılı itibariyle de bu mali desteğin esasları burada açıklanacak hangi alanlarda hangi kuruluşlar nasıl proje yapar ve nasıl destek alır şekliyle sizlere bilgiler verilecek. Dolayısıyla biz bu projeleri destekleyeceğiz, yardımcı olacağız. Bu kalkınma ajanslarının bize ayırmış olduğu özel sektörümüze ve KOBİ’lere ayırmış olduğu bu desteklerden projelerimizle birlikte yararlanarak ülkenin kalkınmasını istihdamını sağlayacak, üretimini sağlayacak yeni yatırımların yeni oluşumların sağlanmasına yardımcı olacağız. Bir gayret ve çalışma gerekiyor, ben bu gayretin içerisinde olacağınızı umut ediyorum. Biz imkânlarımızı, kalkınma ajansları imkânlarını, mali kaynaklarını bize seferber ediyor. Tabi şunu açıklıkla belirtmek isterim ki; imkânlar kaynaklar sınırlıdır, ihtiyaçlar sınırsızdır. İhtiyaçların taleplerin önünde en fazla en iyi en ayağı yere değebilecek projeler bu imkânlardan yararlandırılacak. Biz ayağı yere değebilecek projeler üretirsek işte önümüzde kalkınma ajansının açıklayacağı ve şartlarını esaslarını belirleyeceği hususlar üzerinde projelerimizi hazırlayalım müracaat edelim bizimde kalkınma ajansının üyelerinin desteği ile bu projeleri hayata geçirelim. Bu projeler ki, gelişmemiş veya gelişmeye namzet illerimiz, bu dar boğazdan yukarıya çıkarak istihdam, üretim ve sanayileşme yönünde adımlar atmış olabilsin. Bu güne kadar kalkınma ajansımıza emeği geçen herkese ve projeleriyle bu kalkınma ajansından pay almak isteyen herkese, proje hazırlayan herkese ben teşekkür ediyorum, ülkemiz için ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum hepinize bir kere daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Toplantıda işletme sahiplerinden çok iyi projeler yapmalarını isteyen Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, KUDAKA yönetimi olarak kendilerinin de bu iyi projelere destek vereceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ŞAHİN GÜL 9 yıl önce

SAYIN VALIM COK DOGRU SOYLERSIN NERDE SOZDE BAYBURTLUYAM DYENLER BAŞKA BOLGELER YATIRIM YAPARLAR. BUNLARI TARIH AFETMEZZZZ