Bayburt Emniyetinden ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ bilgilendirmesi

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğinin her yıl yaptığı öğrencileri bilgilendirme çalışması bu yıl da gerçekleşti.

Bayburt Emniyetinden ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ bilgilendirmesi
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Baberti Kampüsündeki Eğitim Fakültesinde açılan standlarla Terörle Mücadelede görev yapan uzman polisler tarafından bilgilendirilip broşürler dağıtıldı.

Konu ile ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklmada, bu faaliyetlerinin her yıl eğitim öğretim yılının başında gerçekleştirildiği, bu yıl da 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında Dede Korkut Yerleşkesi, 26-27 Eylül 2019 tarihlerinde Baberti Yerleşkesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) bünyesinde bu konuda uzman ekipler tarafından yapıldığı kaydedildi.

Bu faaliyetlerinin  amacının  öğrencilere yeni hayatlarında karşılarına çıkabilecek zorluklar hakkında bilgilendirmelein yapıldığı belirtilen açıklamada, öğrencileri kendi gelecek ve ideallerinden mahrum edecek, kendi ağlarına düşürmek isteyen her türlü zararlı kişi ve örgütlere karşı bilgilendirildiği ifade edildi.

Standa gelen öğrencilere; arkadaş seçimlerine, her söylenene yazılana, anlatılana, gösterilene inanmama, onlara gözlemci tarafsız bakma ve araştırmacı yönlerini kullanma, ayrımcılığa suistimale ve istismar edilmeye izin vermemelerine, kanuni haklarını bilmesi gerektiğini kanunsuz ve şiddet içerikli faaliyetlere katılmama, uyuşturucu ve madde kullanmanın hiçbir sorunu çözmediğini aksine bütün sorunların kaynağı olduğunu madde ve uyuşturucu kullanma başlangıcının ilk teklifin çok sevilen arkadaşlardan geleceği, bunlara karşı duyarlı olunması gibi konularda bilgiler verildi.

Standla gelen öğrencilerle ajanda ve konu ile ilgili broşür ve kahve ikram edildi. TEM ekiplerince açılan her iki yerdeki standlara öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımı dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.