Bayburt Cezaevi'ne Kitap Bağışı

Cezaevlerine kitap bağışı kampanyası kapsamında Bayburt Cezaevi'ne Bayburt Valiliği ile Bayburt Belediyesi tarafından kitap bağışı yapıldı.

Bayburt Cezaevi'ne Kitap Bağışı

Bayburt Postası - Bayburt Cezaevi'ne, Bayburt Valiliği ile Bayburt Belediyesi tarafından kitap bağışında bulunuldu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün başlattığı cezaevleri kütüphanelerinin kapasitelerini artırmaya yönelik kampanyaya Bayburt Valiliği ile Bayburt Belediyesi'nden destek geldi. 

Bayburt’ta kitap bağış kampanyası Türk Dünyası Parkı’nda gerçekleştirildi. Bayburt Valiliği ile Bayburt Belediyesi'nin ilk bağışlarıyla başlatılan kampanyada tüm Bayburtlulara cezaevlerine kitap bağış çağrısında bulunan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, kurulan stantta ve Bayburt Adliyesi'nde de kurulacak olan kitap bağış standı ile vatandaşların kitap bağışlarını kabul edeceklerini söyledi.

Bu kampanyanın cezaevlerindeki hükümlüleri toplumla uyumlarını sağlamaya yönelik olduğunu bildiren Bıçakcı, “Cezaevlerimizde eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, iş atölyelerinde meslek edindirme çalışmaları, müftülükler desteğiyle manevi rehberlik hizmetleri yürütülmektedir. Bu faaliyetlerin hepsi cezaevindeki tutuklu ve mahkumların kişisel ıslahlarını temine yönelik ve toplumla uyumlarını sağlamaya yönelik çalışmalardır. Cezaevleri kütüphaneleri de bu anlamda önemli fonksiyon icra etmektedir. Cezaevi kütüphanelerimizin kapasitelerinin artırılması ve genişletilmesi, kitap içeriklerinin zenginleştirilmesi, kitaplardan faydalanacak mahkum sayısını artıracaktır. Ne kadar çok mahkumumuz kitapla uğraşır, okuma alışkanlığı edinebilirse, biz bu kişilerin cezaevinde okuyarak geçirdikleri zaman zarfında kendilerini sorguya çekerek toplumla bütünleşmelerinin nasıl olacağını hesaplama noktasında kendilerine olumlu katkılarının olabileceğini düşünüyoruz. Bu yönüyle bu kampanya çok önemli bir kampanya” dedi.

Kitaplara ihtiyaç olan bir diğer alanın cezaevleri olduğunu kaydeden Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise, “Cezaevleri esasında toplumsal ıslah alanlarıdır, bu manada suça bir şekilde karışmış bireylerin, cezaevinde geçirdikleri süreyi kitap okuyarak geçirmeleri kendilerini sorgulayıp, nefis muhasebelerini yapmaları açısından olumlu katkılar sağlayacaktır.  Bu nedenle cezaevlerinde kitaplara çok fazla ihtiyaç olduğunu düşünmekteyiz. Valilik olarak kampanyaya kitap bağışında bulunduk, bundan sonrada kitap bağışının duyurulması noktasında ve kitap bağışının başarıya ulaşması noktasında desteklerimizi vereceğiz” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve kamu kurum müdürleri katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.