Bayburt Belediyesi’nden 'dolmuş kart' uygulaması hakkında açıklama

Bayburt Belediyesi 'dolmuş kart' hakkında açıklamada bulundu.

Bayburt Belediyesi’nden 'dolmuş kart' uygulaması hakkında açıklama
Bayburt Postası - Son günlerde özel halk minibüsü ve otobüslerinde Dolmuş ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından uygulanan kartlı sistem uygulamasından gelen şikâyetler üzerine Bayburt belediyesi konuyla ilgili olarak inceleme başlattı.

Bayburt Belediyesi tarafından yapılan açıklamada belediyenin ilgili birimlerinin bilgisi olmadan elektronik ücret toplama sistemine geçildiği, bunun ancak belediye ile işbirliği halinde yapılabileceği, çalışma düzeninde değişiklik yapıldığı, bu uygulama çerçevesinde vatandaşlara 10 TL karşılığında kart satıldığı, indirimli tarifeden yararlanan vatandaşların kart almadığı takdirde tam bilet tarifesi uygulandığı ve vatandaşların bu şekilde kart almaya zorlandığının tespit edildiği bildirildi.

Bu uygulamaların yasalara aykırı olduğu ve vatandaşların kart almaya zorlanmadan gerekli belgelerini göstererek indirimli tarifeden yararlanması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada dolmuş kooperatifinin belediye meclisinin belirlediği ücret tarifesinden başka bir ücret alamayacağı ve bu yanlış uygulamaların devam etmesi halinde Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Ayrıca belediye tarafından kartlı sistemin olduğu 5 adet halk otobüsünün de kısa sürede hizmete gireceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yolcu 5 yıl önce

Dolmuş şöförleri çok asabi ukala vatandaşları azarlayarak konuşuyorlar sürekli özelliklede yaşlılarımıza karşı anlayışsızlar psikolojik eğitim almaları gerekli herlesi.şöför yapmamak lazım

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Burası başka bi ülke galiba. Gözgöre göre böyle yanlışlar nasıl yapılır ?

Avatar
VATANDAŞ 5 yıl önce

KART ALAN ARKADAŞLAR KARTLARINIZI GERİ GÖTÜRÜP PARALARINIZI İSTEYİN VERMEZLERSE BELEDİYEYE ORADANDA CUMHURİYET SAVCILIGINA MÜRACAT EDİN UNUTMAYIN BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ALLAHA ŞÜKÜR DEVLETİMİZ HERKESTEN VE HERŞEYDEN DAHA GÜÇLÜ VE MUKTEDİRDİR

Avatar
M.T.K 5 yıl önce

üç kere yorum yazdım ve sildim. çünkü artık yazacak bişey yok. deniz bitti derler ya..işte durum bu.. ne diyelim? nasıl edelim. böyle bir açıklama Uganda da bile yapılmaz. gereken yapılır. hakikaten üçüncü dünya ülkesi ve şehriyiz.. tam bir komedi..

Avatar
Seko69 5 yıl önce

Gel de soru sorma şimdi. bu sitede daha önce Sayın Valimiz BAYBURT KART'ı tanıttı ve reklamını yaptı. şimdi belediye bunun yasal olmadığını belirtiyor. kim yalan söylüyor Vali mi? Belediye Başkanı mı? ortada bir çelişki var. bu nasıl bir şehir yönetimi? iki üst düzey kurum birbirinden habersiz mi iş yapıyor? Sayın Valimiz bunun yasal olmadığını biliyor mu? Belediye Başkanı konuya hakim mi? kim kimin ayağını kaydırıyor? Seçim arefesinde Sayın Fatih YumaK'a bir kumpas mı var? Mevcut Belediye Başkanının bu açıklaması ne ima ediyor?

Avatar
Galerli 5 yıl önce

Bir kere bu adamlar Belediye iznine tabi olan bir işi izin almadan hangi cesaretle yapıyorlar. Ayrıca her hatta ayrı kart isteniyor. Yine alınan bu 10 TL paralar kimin cebine gitti. Bunların detaylı şekilde araştırılması lazım. Bu dolmuş işi Bayburtta gerçekten sıktı. Artık buna köklü bir çözüm bulunması yada Belediyemizin alternatif dolmuşları hizmete sokması gerekir. Bu kabahatler kanuna göre değil Ceza kanununa göre değerlendirilmelidir. Kartı olmayanlardan araca binenlerden 3 TL gibi bir ücret aldığı söylentileri var. Lütfen bu işe biri el atsın. Özellikle sabahları dolmuşlar tıka basa dolduruluyor. Bir kaza veya ani bir frende çok kötü olaylar yaşanabilir.

Avatar
Emre ekol 5 yıl önce

Milyonluk şehirlerde sorun olmayan kentkart 60bin mufuslu bayburtta arapsaçı olmuş.çok basit bi iş aslında özel halk minibüsleri ve belediyeye ait minibüsler ortak havuz sistemiyle çalışacak ödemeler ortak ve eşit miktarda pay edilecek.örnek kocaeli büyükşehir belediyesi

Avatar
vatandas 5 yıl önce

madem oyle niye simdi konusuyorsujuz herkez kartini aldi pek simdi ne olacak