Bayburt Belediyesi: “İkametgahımızı Bayburt’a Taşıyalım, Hizmet Kalitemiz Artsın” 

Bayburt Belediyesi, nüfusun düşüşüne bağlı olarak, milletvekili sayısında yaşanan değişkenlik ile gündeme gelen son 10 yılın meşhur kampanyasını yeniden başlattı. 

Bayburt Belediyesi: “İkametgahımızı Bayburt’a Taşıyalım, Hizmet Kalitemiz Artsın” 

Bayburt Postası - Anadolu’nun kaderi haline getirilen göç olgusu, Cumhuriyet dönemi boyunca durdurulamamış, birer cazibe merkezi haline getirilen büyükşehirler insanları kendine çekmiş ve Bayburt da kaderine düşen bu ayrılıkları yaşamak zorunda kalmıştı. Bu ayrılıklarda, yerelde kentlerin sorunlarına çözüm bulamayan, verilenle yetinen, artı bir şey üretemeyen idareciler de büyük pay sahibiydi.    

Nüfustaki düşüşe oranla değişkenlik gösteren Bayburt'un milletvekili sayısı, il olduğundan bu yana ‘iki’ olan milletvekilliği temsil hakkı ‘bir’e düşmüş, yapılan suni kampanyalarla nüfus artırılarak yeniden milletvekili sayısının ikiye çıkması sağlanmıştı. Geçen yıl kıl payı iki milletvekili çıkarma hakkını elinde tutan Bayburt, bu yılda bu sayıyı elinde tutmak ve olası bir seçimde TBMM’de iki milletvekili ile temsil edilmek için yeniden kampanya başlattı. Kampanyanın asıl nedenlerinden biri de İller Bankası'nın nüfusa oranla belediyelere destek verdiği gerçeğinden hareketle, Bayburt Belediyesi'nin daha iyi hizmet verebilmesi için ekonomik olarak güçlü olabilmesi durumu.  

Bayburt Beledyesi’nce başlatılan kampanyada, “Pandemi dolayısıyla okuluna gidemeyen öğrenci kardeşim, şehrimizde ikamet eden memur kardeşim, salgın dolayısıyla bu kışı ilimizde geçiren gurbetçi kardeşim, il dışında yaşayıp da yılın bir bölümünü Bayburt’ta geçiren kıymetli kardeşim, ikametgahımızı Bayburt’umuza taşıyalım hizmet kalitemiz artsın’ ifadelerine yer verildi. 

Vatandaşlara, e-devlet üzerinden ya da en yakın nüfus müdürlüğünden bu işlemi yaptırmaları çağrısında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yolcudur abbas bağlasan durmaz 3 yıl önce

bayburtta gelen memur(özellikle doktorlar sağlık çalışanları) torpili adam kayırmayı görmüş şimdi diyorsunuzki gelin sizden para kazanalım. adam kayıran bayburtculuk oynayan il sağlık müdürlüğünün torpilli başkan yardımcılarından tıpla sağlıkla işi olmayıp vekil torpiliyle sağlık müdürlüğünde başkanllık yapanlardan alın parayı sonuçta kaymağı yiyen onlar çileyi çeken dışardan gelen. buraya gelen bir an önce kaçsam diyor siz ikamet alın diyorsunuz.

Avatar
İsmail Enver 3 yıl önce

Değerli Bayburtlular çok uzağa gitmeye gerek yok, Amerika'yı yeniden keşfetmeye de kalkışmadan Haziran seçimlerini düşünelim. Muhalefetin çıkardığı güçlü aday sayesinde , Bayburt'a 10'a yakın bakanı, başbakanı ve cumhurbaşkanını, Bayburt ile alakası olmayan iş adamlarını, yök başkanı dahil bir çok kurumun üst düzey yetkilisini getirmek zorunda kalmışlardı. Yasalara aykırı olduğu halde (nüfus açısından) iki ilçemize yüksek okul açılmıştı. Köylere futbol sahaları, köylerin mahallelerine asfalt dökmüşlerdi. İş-Kur adeta seçim bürosu gibi çalıştırılmış, iş-kur müdürü siyasilerle birlikte köylere gidip fotoğraf karelerine girimişti. Keşke İradenize saygı duymayan muktedirler 6 ay değil de 12 yada 24 ay sonra seçim yapsalardı. Sırf seçim kazanabilmek için Bayburt'ta hepimizin istediği yatırımlar yapılmaya devam ederdi. Maalesef seçim sonunda her şey eski haline döndü. İrademiz hiçe sayıldı. Bayburt'u batıranlar kendilerini ve yakınlarını zengin etmeye devam ediyor. Geçmiş olsun Bayburt.

Avatar
Misafir 3 yıl önce

De gidi Bayburt de. Yahu Taşıma su ile değirmen dönmez imiş. Bu asırda bu kafa. Yahu bir şehrin gelişmesi için ne lazım bunu anlamak için kafayı kaldırıp bi etrafa bakmak yeterli sanırım. Gelsin Memur,ögrenci, asker, büyüsün bizim şehir ? kimbilir ileride Büyüksehir olur he

Avatar
Vatandas 3 yıl önce

Bayburt a 1 vekil bile çok nasıl olsa gelen kendi yandaşı besliyor. Hiç olmasın da bari talan hiç kimse yapamasin. ..

Avatar
Hasan 3 yıl önce

Bu memleketin gencine iş imkanı bulmadıkları müddetçe göçü önlemeleri imkansız https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-baskanin-yegeni-valinin-ozel-kalemi-oldu-6135704/

Avatar
serhat 3 yıl önce

fırsatçılık yapan özbeöz bayburtlu esnaf yüzünden zaten zar zor geçinen insanlar çareyi kaçmakta buluyor yalansa yalan deyin

Avatar
Dertli Bir Galerli 3 yıl önce

Değerli ağabeylerim gardaşlarım ben ve benim gibi birçok kişi şehrin imkansızlığı torpil adam kayırma hakka riayet etmeme ve saysanız birçok sebepten dolayı şehrimizi bırakıp gittik eşimiz dostumuz yüreğimiz orada kaldı yani 3-5 öğrenci yada bir kaç memurla şehrin nufüs problemini çözeceklerini düşünen yöneticiler gerçekten komik durumdadırlar.Size birkaç örnek vermek isterim bizim sevdiğimiz bir abimiz Bayburtta iş bulamıyor İstanbul un ortasında caminin başmühendisi işi tamamlayıp teslim ediyor bir abimiz Bayburtta üniversiteye alınmıyor adam bugün Boğaziçi Üniversitesinde akademisyen ve daha niceleri şehrin gencine sahip çıkmazsanız kendi öz evlatlarınızı istihdam etmek için bir çözüm bulamazsanız yakında şehir yerine ilçe deriz malesef.

Misafir Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce @Dertli Bir Galerli

Aynen öyle kardeşim. Yıllardır başka bir üniversitede akademisyenlik yapıyorum. Kendi memleketimin üniversitesi defalarca hakkımı yedi. Bu kafayla bir şey gelişmez adalet her yerde şart... Allaha emanet

Beğenmedim! (0)
Avatar
Deli emin 3 yıl önce

Buranın nesini seviyorsunuz? Çok zor buna cevap vermek. İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan. Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. Ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir. Buraya gazeteler iki gün sonra geliyor. Biz duyduğumuz bir havadise şaşırdığımız zaman büyük şehirdeki insanlar çoktan unutmuş oluyor.