Başkan Yavuz Bakır, Gökçedere'de neler yaptı, yeni projeler neler?

Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, 2019 yılında hacizli olarak aldığı belediye ile önemli işlere imza attı.

Başkan Yavuz Bakır, Gökçedere'de neler yaptı, yeni projeler neler?

Bayburt Postası - 1994 yılında işçi olarak girdiği, 25 yıl operatör olarak çalıştığı Gökçedere Belediyesi'nin 2019 yılında başkanı seçilen Yavuz Bakır, görev süresini değerlendirdi.   

Göreve başladığı günden 2.5 ay sonra belediyeye haciz geldiğini, 7 Milyon TL'ye yakın borçla devraldığı belediyenin borcunun 3 Milyon 700 bin lirasını ödediğini, 3 Milyon 100 bin lirasının ise halihazırda ödemeye devam ettiklerini belirtti. 

Borcun arkasına sığınmadığını ve göreve gelir gelmez içme suyu problemini çözüme kavuşturduklarını bildiren Bakır, yağmur yağdığında adeta evlerden çamur aktığını belirterek, su deposunu yenilediklerini ifade etti. 

Su deposunu yenilemekle kalmayıp, bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısına da son vermek adına sondaj motorlarını büyütmek kaydıyla yenilediklerini bildiren Bakır, sondaj motorlarının elektrik bedelinin ise aylık 70 bin lira olduğunu kaydetti. 

Mezarlık çevrelerini elden geçirdiklerini, yazın özellikle çok ihtiyaç duyulan ve vatandaşların çokça talep ettiği 60 tonluk kantarı hizmete sunduğunu bildiren Bakır, beldeye bir halı yıkma tesisi kurduklarını ifade ederek, vatandaşların bu yüzden Demirözü'ne Bayburt'a gitmesine gerek kalmadığını belirtti.

Belediyenin kendi imkanları ile yaptığı 400 kişi kapasiteli düğün salonunun Gökçedere'deki en önemli eksikliği giderdiğini söyleyen Bakır, düğün salonunun yaz sezonu boyunca dolu olduğunu belirtti. 

GES Projesi 

Gökçedere Belediyesi olarak Güneş Enerjisi Santrali kuracaklarını ve projeyi hazır hale getirdiklerini söyleyen Yavuz Bakır, GES projesinin belediyeye aylık gelirinin 100 Bin TL olacağını belirtti. Gökçedere'de suların 3 ayda bir yazıldığını, ilçeden 3 ayda bir toplanan toplam su bedelinin 38 bin lira olduğunu, bu suyun sadece depoya çekilmesi için harcanan aylık elektrik bedelinin ise 70 Bin TL olduğunu söyleyen Başkan Bakır, bunun için GES Projesinin kendileri için hayati önem taşıdığını ifade etti. Başkan Bakır, 5 Milyona mal olacak GES Projesinin her ay 70 Bin TL elektrik gideri kesildikten sonra bile belediyeye 30 Bin TL kadar getirisi olacağını söyledi. 

Araçlar için garaj, memurlar için konut

Gökçedere Belediyesi'nin bir araç garajının olmadığını söyleyen Yavuz Bakır, projesi hazır olan işe önümüzdeki günlerde başlayacaklarını, böylelikle hem araç garajı problemini ortadan kaldırırken, aynı yapının üstüne 24 adet konut yaparak, beldedeki memurların hizmetine sunacaklarını kaydetti.  

İmar ilk kez uygulanıyor ve istimlak konusu

Gökçedere Belediyesi'nin imar konusunu ilk kez gündemine aldığını söyleyen Bakır, kendilerinden önce isteyen istediği yere istediği şekilde inşaat yaptığını, bunun artık böyle olmadığını ve imar konusuna titizlikle eğildiklerini belirtti.  Bakır, istimlak edilecek alanların istimlakının da yapılacağını dile getirdi.  

Katı Atık Kanalizasyon

Gökçedere'nin Katı Atık Kanalizasyon sorunu için de düğmeye basıldığını ve projelendirme çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Yavuz Bakır, hali hazırda 2 bin 400 kişinin hizmet aldığı Gökçedere Belediyesi'nin canla başla sahada olduğunu sözlerine ekledi. 

Haber ve Fotoğraf: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nivli 2 yıl önce

Bence belediyenin en önemli işi kanalizasyon içme suyu yol ve çöp tür kanalizasyon ve su görünmediği için kimse parayı bu işlere harcamak istemiyor boşu boşuna park yapıp kamelyaya heykellere parayı harcıyorlar başkana helal olsun