Başkan Memiş'ten kurtuluş mesajı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "Tarihin çeşitli dönemlerinde önemli roller üstlenmiş, ecdadımızın Anadolu’da yazdığı birçok destanda imzası bulunan yiğitler diyarı Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başkan Memiş'ten kurtuluş mesajı
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "Tarihin çeşitli dönemlerinde önemli roller üstlenmiş, ecdadımızın Anadolu’da yazdığı birçok destanda imzası bulunan yiğitler diyarı Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Mete Memiş, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihin çeşitli dönemlerinde önemli roller üstlenmiş, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra ecdadımızın Anadolu’da yazdığı birçok destanda imzası bulunan yiğitler diyarı Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

21Şubat 1918’de Bayburt’umuzun vefakâr ve sabırlı insanları bağımsızlık mücadelesinde tüm zorluklara rağmen kahraman ordumuzla bir olup, umutlarını yitirmemiş, yaşlısıyla genciyle şehirlerine ve vatanlarına sahip çıkma adına mücadelelerini sürdürerek başarıya ulaşmışlardır. Bizlerin bu şanlı tarihimizden çıkaracağı ders, şartlar ne olursa olsun verilen bu destansı mücadeleleri unutmadan, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu topraklara sahip çıkmaktır. 

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak bu aziz vatan için seve seve şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah rahmet diliyorum.

Müzikli programlar iptal

Öte yandan Bayburt Belediyesi, Ankara ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırıları dolayısıyla kurtuluş programının müzik bölümlerinin iptal edildiğini duyurdu. Kurtuluş Günü programlarının yeniden düzenlemiş hali ise şöyle:

20 Şubat Cumartesi                                                                      
13.00 21 Şubat Resim ve Fotoğraf Sergisi (Taşhan)               
14.00 Cirit Müsabakası (Bayburt Belediyesi Cirit Sahası)      
16.00 Ermeni Meselesi Konulu Konferans Konuşmacı: Mustafa Çalık (Şair Zihni Kültür Merkezi)
18.00 Kurtuluş Yemeği (Öğretmenevi)
19.00 Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü 
Başlangıç: Sıla Kent Önü
Bitiş: Şehit Osman Tepesi Bayburt Şehitliği

21 Şubat Pazar
10.30 Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması
11.00 Şehit Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın Kabrini Ziyaret ( Ulu Camii Yanı)
11.15 Mevlid-i Şerif (Ulu Cami – Yakutiye Camii)
12.30 21 Şubat Kayak ve Kızak Kupası Yarışları (Kop Dağı Kayak Tesisleri) (Gençlik Hiz. ve Spor İl Müd. ve BEKDER’in Katkılarıyla)
14.00 21 Şubat Kayak ve Kızak Kupası Yarışları Kupa Töreni (Kop Dağı Kayak Tesisleri)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.