Baksı Müzesi, KUDAKA’ya ev sahipliği yaptı

2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülüne ve TBMM 2014 Onur Ödülüne layık görülen Baksı Müzesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 57. Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Baksı Müzesi, KUDAKA’ya ev sahipliği yaptı
Bayburt Postası - 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülüne ve TBMM 2014 Onur Ödülüne layık görülen Baksı Müzesi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 57. Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 57. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Baksı Müzesi’nde gerçekleşti. Toplantıya; Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, BTSO Başkanı İbrahim Yumak ve KUDAKA Genel Sekreteri Talha Baki Özmen katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan dönem başkanı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, “Ajansımızın yoğun bir gündemi olan bu haftaki toplantısını 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen çok anlamlı bir yerde yapıyoruz. Baksı Müzesi’ne ve Bayburt Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Ünlüer ise, “Sayın Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız Avrupa Müze Ödülü’nü kazanan Bayburt’umuza hoş geldiniz. Böyle anlamlı bir müzede toplantı yapıyoruz. Müzede yapacağımız bu toplantının Bayburt’umuza hayırlı olmasını diliyor, toplantının müzemizin tanıtımına büyük katkı sağlamasını temenni ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Toplantının ardından KUDAKA Yönetim Kurulu Üyeleri, 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü ve TBMM 2014 Onur Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi’ni gezdi. Müzede sergilenen eserleri tek tek inceleyen heyet, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Koçan'dan bilgi aldı. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.