Bakan Ağbal: "Tren yola çıkarsa Bayburt’tan geçer!”

Bayburt’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentte gerçekleştirilen yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal: "Tren yola çıkarsa Bayburt’tan geçer!”
Bayburt Postası - Bayburt’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentte gerçekleştirilen yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Özellikle gündemi yoğun bir şekilde meşgul eden “demir yolu projesi”nin Bayburt’tan geçip geçmeyeceği ve eski sanayi bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal, demiryolu hattıyla ilgili olarak “Eğer tren yola çıkarsa mutlaka Bayburt’tan geçer” ifadesini kullandı. Ağbal kentsel dönüşümle ilgili olarak da kararlı olduklarını ve TOKİ’nin bu bölgedeki taşınmazların değerlerinin ne olacağına ilişkin piyasa araştırmaları yaptığını ifade etti.

“Tren yola çıkarsa Bayburt’tan geçer!” 

Çevre Düzeni Planı’nda Erzincan’dan Karadeniz’e inmesi planlanan demiryolu hattının Bayburt’tan geçip geçmeyeceği  ile ilgili konuşan Bakan Ağbal,

“Eğer tren yola çıkarsa mutlaka Bayburt’tan geçer. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bayburtlu hemşehrilerimin bu konudaki beklentilerinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bizim de siyasetçi olarak bu konuda titizliğimiz var ve takip ediyoruz. Bu açıdan bu projeyle ilgili bütün çalışmalar tamamlandığında inşallah bu konudaki kararlılığımızı herkes görecek. Nitekim Bayburt Gümüşhane Havalimanı projesi de böyle bir proje. Bir çok vilayet Bayburt’u kıskanıyor. Deniyor ki, Bayburt Gümüşhane Havalimanı oluyor bizim niye olmuyor.” 

“İhtiyaçlar çerçevesinde değerlendirilecek”

“Biz bütün vilayetlerimize ihtiyacı olan hangi hizmet varsa biz bunu götürmek konusunda kararlıyız. Burada bu bölgede gerçekten bir havalimanı ihtiyacı vardı. Bunun fizibiliteleri yapıldı. Ekonomik olarak da bunun yapılması doğru. Dolayısıyla Bayburt Gümüşhane havalimanı bu anlamda fizibilitesi olan ekonomik gerçekliği olan bir proje. Tren projesi de aynı gerçeklikte aynı ihtiyaçlar çerçevesinde değerlendirilecektir. Bu konuda vatandaşımız müsterih olsun.”

Kentsel dönüşümde vatandaşın hassasiyeti gözetiliyor

Eski sanayi bölgesine yapılacak olan kentsel dönüşüm konusunda da açıklama yapan Bakan Ağbal, burada TOKİ’nin vatandaşın memnuniyeti konusunda hassasiyet gösterdiğini belirtti. TOKİ’nin bir çok vilayette aynı şekilde vatandaşlarla anlaşarak kentsel dönüşüm gerçekleştirdiğini bildiren Ağbal şunları söyledi:

“TOKİ bir çok vilayette bu tür projeleri yürüttü. TOKİ bu konuda çok tecrübeli. Bir çok vilayetimizde kentsel dönüşüm projeleri başladı. Vatandaşlarımız oturdular konuştular, anlaştılar. Ve bu projeleri hayata geçirdiler. Çok sayıda vilayet var. Bu konuyla ilgili TOKİ başkanımızla en az 3 -4 defa toplantı yaptık. Bu projeyle ilgili olarak da şunu söylemek lazım. TOKİ bu projeye girişirken inanın bu projenin Bayburt’a değer katması adına bu projeye girişti. Yani burada TOKİ fedakarlıkta bulunacağı bir projeye girdi.  Ve burada TOKİ başkanımızın Bayburtlu hemşehrilerimizin hassasiyeti konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Bu projenin bir an önce hayata geçmesi de Bayburt kent merkezi bakımından son derece önemli.”

“Piyasada alım satım neyse ona uygulanan bir fiyat veriyor”

“Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bütün bu çalışmalar sırasında TOKİ bu bölgedeki taşınmazların değerlerinin ne olacağına ilişkin piyasa araştırmalarını yaptı. Burada biz sadece vatandaşlarımızdan bir yer almıyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız yerlere proje yapacağız. Ve bu proje daha sonra kendi kendini döndürecek. Bir fizibilitesi olacak. Geliri olacak gideri olacak. Şuanda benim gördüğüm şu; TOKİ bu projeyi yapıyor ama gideri gelirinden daha fazla olacak. Bayburt’a net olarak katkı yapan bir proje var. Ve bunu yaparken de oradaki vatandaşlarımızın hakkaniyetine uygun olan piyasada alım satım neyse ona uygulanan bir fiyat veriyor.”

“Bu proje Bayburt’un projesi”

“Burada bende hemşehrilerimizden özellikle rica ediyorum. Bu proje sadece orada oturanların projesi değil Bayburt’un projesi. Ben bakan olarak kararlıyım. Yani bu projenin hızlı bir şekilde yürümesi konusunda vatandaşlarımızın tabi ki buraya  karşılıklı alım satıma konu edip rızaen satmaları bir yöntem. Ama kamulaştırma yöntemi de var. Bayburtlu hemşehrilerimiz bu projeyi bekliyor. Burada oturan bütün hemşehrilerimin de Bayburt’un hayali olan, yıllardır konuştuğu ama bir türlü olmayan bu projenin hayata geçirilmesi noktasında anlayış göstermesini bekliyorum. Bunu da yapacaklarına inanıyorum. Bu projede durmak yok yola devam, başlayacak ve bitecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

İnşAllah sayın bakanım. Sizden istirhamım şu Bayburt Üniversitesi neden Bayburtlu akademisyenleri istihdam etmiyor bu gidişle hoca kalmayacak, bölümlerde ihtiyaç varken neden istihdam yapılmıyor. Dışardan eleman aramayın artık. Buraya hizmet etmeye hazır bir sürü Bayburtlu var. Allah'a emanet

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Kardeşim ne iftirası senin hakkın yenmemiş defalarca bu anlaşılıyor. Neyse yorum attığıma da pişman oldum. Rabbim biliyor hepsinden soracak hesabını... Bu arada 10 tane Bayburtlu akademisyen varise çok iyi diyelim. Devam etsinler... Beni alsınlar diye yazmadım adaleti hedefe koysunlar diye yazdım... Neyse Ahmet kardeşim Allah yolunu açık eylesin senin başına inşAllah böyle haksızlıklar gelmez...

Avatar
Bayburtlu Ahmet 6 yıl önce

Adam halen daha neden bayburtlu almıyor üniversite diyor iftira atıyor yahu kardeşim üniversite bayburtlu dolu hep idareci bayburtlular sen heralde eğitimin falan yok üniversite beni alsın diyorsun önce oku dirsek cürüt sonra vasfın varsa girersin üniversiteye

Avatar
İşsiz 6 yıl önce

İşimiz yok bakanım düşünün işkurumuz bile yok

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Sanayi Mahallesinde TOKİ değil bura göl yapılsın. Bayburt un geleceği turizm de. Sanayi gelmez. Tren gelse de sanayinin büyümesi zor. Hammade ve pazara uzak bir il. Eğer sanayi gelişse Erzurum da tren var ve sanayi büyük mü? Ama Trabzonda tren yok ve Uzungölü var ve turizm gayet iyi. Bu TOKİ ye yaptıracağınız evleri başka alana yapıp şehri büyütebilirsiniz.

Avatar
ahmet 6 yıl önce

sayın bakanım bayburt için elinizden geleni yapıyorsunuz teşekkür ederim toki biraz az fiyat vermiş 152 metrekare 2 katlı bir yere biryere 260 tl vermiş kendi sattığı 152 metre kare tek katlı işyerine 510 tl istiyor daire 2+1 e 98 metrekare bir yere 186 tl istiyor yani uçurum var arada sayın bakanım toki yine yapsın araya girsenizde fiyat artırımına gitse toki vatandaş madur olmasa

Avatar
HIZLI TREN SÖZÜ 6 yıl önce

TREN GÜZERGAHI AÇIKLANDI GEÇEN GÜN GÜMÜŞHANE TİCARET ODASI BAŞKANI AÇIKLADI GÜZERGAH KELKİTTEN VE GÜMÜŞHANEDEN GEÇECEK SAYIN BAKANDAN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ BAYBURT HALKI OLARAK BU MİLLETİ GERÇEKÇİ OLMAYAN SADECE GÜNÜ BİRLİK VAATLERLE SIRF SEÇİMLERİ ATLATMAK İÇİN OYALAMAYIN GERÇEKÇİ AYAKLARI YERE BASAN İŞLER YAPIN BAYBURT BU ÜLKENİN TOPRAĞIDIR İNSANLAR HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMESİNE RAĞMEN ŞU ANDA ALDATILIYOR BAYBURTLULAR BUNLARI HAKETMEDİ KİMSENİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR HIZLI TRENLE İLGİLİ NEDEN BİR KELİME EDEN YOK BU MEMLEKETİN İNSANI BU KADAR DEĞERSİZ Mİ HER YERE LAYIK GÖRÜLEN HİZMET BAYBURTA ÇOK GÖRÜLÜYOR MADEM ÖYLE O ZAMAN İLÇE YAPIN HERKES RAHAT ETSİN