Bakan Ağbal: "Sözleşme imzalandı, yer teslimi yapılacak"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın altyapı ihalesine ilişkin sözleşme bugün imzalandı, yer teslimi 1 hafta içinde yapılacak" dedi.

Bakan Ağbal: "Sözleşme imzalandı, yer teslimi yapılacak"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt ve Gümüşhane başta olmak üzere, çevre illerin de merakla beklediği Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nın altyapı ihalesine ilişkin sözleşmenin imzalandığını açıkladı.

Bakan Ağbal, 175 milyon lira bedeli olan sözleşmenin bugün itibarıyla imzalandığını belirterek, “Sözleşme yapılan müteahhide 1 hafta içinde yer teslimi yapılacak ve 2019 yılı içinde altyapı işi tamamlanacak” dedi. 

Öte yandan, yılda 2 milyon yolcu kapasiteli terminal inşaatına ilişkin proje hazırlıklarının da hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Ağbal, şu bilgileri verdi:

“Bu yıl içinde terminalin yapımına ilişkin proje çalışmaları da sonuçlandırılacak ve ihaleye çıkarılacak. Böylece Bayburt, Gümüşhane ve bu illerimizin etrafındaki diğer illerimizde, ilçelerde, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız havalimanı kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımız ve ülkemiz için bu yatırımın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt platform-ist. 6 yıl önce

ah birde demiryolu olsa,neden mi fabrikalar yapılırda ondan,bayburtun 50 yıldır
beklediği devasa projedir,2015 yılında sn c.başkanımız söz verdi,demiryolu,
inşAllah bayburttan geçecek dedi.saygı ile.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Aç karın yüksek nalın salın ha salın

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Yolcu 2 milyon nereden buldular. Zannedersem 2 milyon yıllık taahhüt edilen yolcu sayısı ve bu sayıya çıkmaz sa yolcu sayısı cepten ödemeye devam mı?

Avatar
HIZLI TREN GÜNDEMDEN KALKTI 6 yıl önce

BU HAVAALANI SADECE BAYBURTA MI YAPILIYOR ACABA YOKSA GÜMÜŞHANE ERZİNCAN VE GİRESUNUN DA ÇOK SAYIDA İLÇESİNİ DE KAPĞSAYACAK OLAN ÇOK BÜYÜK BİR BÖLGEYE Mİ YAPILIYOR BU KADAR GERÇEK SU GİBİ ORTADAYKEN NEDEN SADECE BAYBURTTA BU KADAR REKLAM YAPILIYOR HAVAALANI GÜMÜŞHANE DE YAPILMASINA RAĞMEN GÜMÜŞHANEDE BU KADAR REKLAM YAPILMIYOR BUNUN YAPILMA SEBEBİ HIZLI TRENİN BAYBURTTAN GEÇMEMESİ Mİ ACABA BAŞKA İZAHI OLAMAZ HERHALDE HER TÜRLÜ KONUDA KONUŞAN BAYBURTTAKİ İKTİDAR YÖNETİCİLERİ NEDEN HIZLI TRENLE ALAKALI TEK SÖZ SÖYLEMİYORLAR BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNMUYORLAR PARTİLERİNİN MENFAATLERİNİ SAVUNDUKLARI KADAR BAYBURT HALKI BUNLARI HAKETMİYOR KANDIRILMAYI İSE HİÇ Mİ HİÇ HAKETMİYOR SAYIN CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BAYBURTA GELİP MİTİNGDE HIZLI TREN SÖZÜ VERMEDİ Mİ NEDEN BU KONUDA TEK SÖZ SÖYLEME CESARETİNDE BULUNMUYOR AKPLİ YÖNETİCİLER SİZLER BAYBURTUN MENFAATLERİNİ SAVUNMAK İÇİN O KOLTUKLARA OTURMADINIZ MI?EĞER KOLTUKLARA OTURMA AMACINIZ BAYBURT DEĞİLSE NEDEN HALA OTURUYORSUNUZ?ALLAHA EMANET

Avatar
Gurbetçi 6 yıl önce

Sayın Bakanım fırsat buldukça Bayburtta gidip geliyor,nüfusununda git gide azaldığının farkındadır herhal kendiside Maliye BAkanı bu işin uzmanı şöyle bir anket yaptırsın bence fabrikamı istiyorsunuz havalimanımı !!!Bayburtlunun sesi dinlenmeli Sayın Bakanım...

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Açılınca da ismi yine sözleşmedeki gibi "Bayburt-Gümüşhane Havalimanı" mı olacak? Yoksa değişecek mi?

Avatar
Bayburtlu 69 6 yıl önce

La geç kardeşim bu işleri kop dağına 2 tane deliği açamadınız kaç yıl oldu neymiş yarisi bitmismis. Kandirip durmayın milleti ne havalanı bayburtluya yedirirler mi havalanını saf olmayın